Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Άννυ: Συνελήφθη η μαϊμού – ψυχίατρος που βγήκε σε τηλεοπτικές εκπομπές και δήλωνε συνεργάτης του ΟΚΑΝΑ

Άννυ: Συνελήφθη η μαϊμού – ψυχίατρος που βγήκε σε τηλεοπτικές εκπομπές και δήλωνε συνεργάτης του ΟΚΑΝΑ

– Στο Αυτόφωρο θα οδηγηθεί η γυναίκα που εμφανίστηκε ως ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ και ισχυριζόταν ότι είχε σχέση με τους γονείς της Άννυς
– Η γυναίκα, βγήκε σε τηλεοπτικές εκπομπές και ισχυρίστηκε ότι είχε ζητήσει να πάρουν την επιμέλεια της μικρής από τους γονείς της αλλά δεν είχε εισακουστεί
– Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη από την κακόγουστη φάρσα

Η υπόθεση της μικρής Άννυς Μπορισόβα που βρήκε φρικτό θάνατο στα χέρια του πατέρα της δεν σταματάει να έχει πτυχές που εξακολουθούν να σοκάρουν.  Το πρωί, μια γυναίκα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τηλεοπτικές εκπομπές και δήλωσε ότι είναι ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ και ισχυρίστηκε ότι είχε ζητήσει επανηλλειμένα να αφαιρεθεί η επιμέλεια της μικρής από τους γονείς της αλλά δεν είχε εισακουστεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα! Αμέσως σήμανε συναγερμός, μέχρι να αποδείχθεί ότι επρόκειτο για μια κακόγουστη φάρσα.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών παρενέβη και διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης. Τελικά η γυναίκα συνελήφθη αφού είχε δηλώσει πλαστά στοιχεία ταυτότητας και είχε επίσης δηλώσει ψευδώς ότι είναι συνεργάτης του ΟΚΑΝΑ.

Νωρίτερα ο ΟΚΑΝΑ με ανακοίνωσή του διέψευδε ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με μια γυναίκα με το όνομα Μαρία Καλογεροπούλου.  Όλα όσα δήλωνε στα κανάλια ήταν αποκυήματα της φαντασίας της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εισαγγελίας ανέφερε ότι:

– Στην υπηρεσία μας ουδέποτε κατατέθηκε καταγγελία που να αφορά την ανήλικη. Σημειώνεται ότι η σχετική έρευνα στους κοινωνικούς φακέλους που τηρούνται στην Εισαγγελία έγινε όχι μόνο με τα στοιχεία της μητέρας αλλά και με τα στοιχεία του πατέρα, έστω κι αν δεν ήταν αναγνωρισμένο τέκνο του.

– Η καταγγέλλουσα, φερόμενη ως Μαρία Καλογεροπούλου όπως προκύπτει και από ανακοινώσεις του ΟΚΑΝΑ, ουδέποτε ανήκε στο ανθρώπινο δυναμικό του εν λόγω οργανισμού ενώ οι γονείς της ανήλικης ουδέποτε παρακολούθησαν πρόγραμμα απεξάρτησης ή υπέβαλλαν αίτηση για να ενταχθούν σε πρόγραμμα ούτως ώστε να εξεταστούν από ψυχίατρο του ΟΚΑΝΑ.

– Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας που αφορά στο θάνατο της ανήλικης, η τελευταία ήρθε στην Ελλάδα μόλις το Μάρτιο του 2015.

– Η Εισαγγελία παρά το γεγονός ότι προσπάθησε επανειλημμένως να επικοινωνήσει με την καταγγέλλουσα δεν κατάφερε να επικοινωνήσει, αφού μόλις της αναγγέλθηκε ότι την αναζητεί ο εισαγγελέας διέκοψε αμέσως την επικοινωνία. Έκτοτε είναι αδύνατη κάθε επαφή μαζί της, ενώ σημειώνεται ότι αμέσως μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε έλαβε χώρα καταγγελία κλοπής του κινητού τηλεφώνου από το οποίο έγιναν οι καταγγελίες. Το θέμα ερευνάται.

– Ουδέποτε η καταγγέλλουσα κλήθηκε είτε από τη ασφάλεια είτε από την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, για να καταθέσει σχετικά παρά τις αντίθετες δηλώσεις της.

– Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δεν υπηρέτησε τα τελευταία χρόνια εισαγγελέας με το όνομα ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗΣ.

– Κατόπιν των ανωτέρων διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η πραγματική ταυτότητα της καταγγέλλουσας και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σχετικά με τα όσα καταγγέλθηκαν ψευδώς.

– Σε κάθε περίπτωση η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει κα καταβάλλει καθημερινά, με τα πενιχρά μέσα που της παρέχονται, άοκνες προσπάθειες για την προστασία του παιδιού αλλά και του πάσχοντος ανθρώπου υπερβαίνοντας τις τυπικές υποχρεώσεις της.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε