Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Συνελήφθη ο “εκτελεστής” του Άντη Χατζηκωστή

Συνελήφθη ο “εκτελεστής” του Άντη Χατζηκωστή

Ο φερόμενος ως δολοφόνος συνελήφθη στη Μολδαβία την ώρα που γιόρταζε τα γενέθλια της συζύγου του.

Ο άνθρωπος που φέρεται να σήκωσε το χέρι του και να πυροβόλησε και να σκότωσε τον Άντη Χατζηκωστή συνελήφθη στη Μολδαβία, όπου είχε διαφύγει αμέσως μετά τη δολοφονία του κύπριου εκδότη. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυπριακής αστυνομίας ο Γρηγόρης Ξενοφώντος συνελήφθη με βάση το διεθνές ένταλμα σύλληψης και ενώ ήδη βρισκόταν τις τελευταίες εβδομάδες υπό στενή παρακολούθηση. 

O 29χρονος Γρηγόρης Ξενοφώντος

Οι αρχές της Μολδαβίας μαζί με έναν κύπριο αστυνομικό προχώρησαν στη σύλληψη του φερόμενου ως δολοφόνου στην οικία της συζύγου του, την ώρα που γιόρταζαν τα γενέθλιά της, υπό το φόβο ότι ενδεχομένως κάποιος να ενημερώσει τον φερόμενο ως δράστη και να προσπαθήσει να διαφύγει εκ νέου. 

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός την Τρίτη θα αρχίσει η διαδικασία έκδοσής του στις κυπριακές αρχές, αλλά δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί το πότε θα εκδοθεί στην Κύπρο. 

Έγκυροι νομικοί κύκλοι στην Κύπρο επισημαίνουν πως ο χρόνος που μεσολάβησε από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα έδωσε το απαραίτητο περιθώριο να ενημερωθεί για τις καταθέσεις των φερόμενων ως συνεργών του και να προετοιμαστεί κατάλληλα στο τι θα πει! Πάντως σήμερα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στην Εισαγγελία Κύπρου για να επαναπροσδιοριστεί η στρατηγική που θα ακολουθηθεί.

Διαβάστε επίσης:

3η μέρα δίκης της δολοφονίας του Α.Χατζηκωστή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε