Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Συνελήφθη στην Αθήνα στέλεχος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης λαθομεταναστών

Συνελήφθη χτες στην Αθήνα από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις αστυνομίες της Αυστρίας, Βελγίου, Γαλλίας, Γερμανίας, Ελλάδας, Ιταλίας και Ηνωμένου Βασιλείου, στο πλαίσιο της ημέρας κοινής δράσης.

Πρόκειται για έναν 22χρονο υπήκοο Αφγανιστάν, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις γαλλικές αρχές, σύμφωνα με το οποίο φέρεται ως κύριος οργανωτής της διακίνησης παράνομων μεταναστών προς διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποκομίζοντας κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης κατηγορείται και για «ξέπλυμα χρήματος» από την παραπάνω παράνομη δραστηριότητα.

Το διεθνές κύκλωμα, αποτελείτο από Αφγανούς και Κούρδους οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη μεταφορά λαθρομεταναστών, κυρίως με ΙΧ φορτηγά, με αφετηρία είτε τη χώρα μας, είτε τη Γαλλία και με προορισμούς τη Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Βέλγιο. Το κύκλωμα αποκόμιζε 3.000 ευρώ ανά λαθρομετανάστη, για την παράνομη προώθησή τους στις παραπάνω χώρες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γαλλικών αρχών, ο τζίρος από την παράνομη δραστηριότητα ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ, από τα τέλη του 2010 έως σήμερα,

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε