Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Συνελήφθησαν μέλη της σπείρας που έκλεβε χρυσές αλυσίδες

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τρείς Έλληνες, ένας Σύρος και ένα ακόμη άτομο που αναζητείται είχαν σκορπίσει τον τρόμο το τελευταίο τρίμηνο, κλέβοντας χρυσές αλυσίδες από πεζές ηλικιωμένες γυναίκες.

Το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου όμως, στη Νίκαια, άνδρες της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής συνέλαβαν δυο Έλληνες -ηλικίας 18 και 23 ετών-, μια Ελληνίδα 20 ετών και έναν 20χρο Σύρο, οι οποίοι μαζί με ακόμη ένα άτομο που αναζητείται είχαν συστήσει συμμορία που έκλεβε χρυσές αλυσίδες από ηλικιωμένες γυναίκες. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για «ληστείες και κλοπές κατά συναυτουργία, από άτομα που ενεργούν καθ’ έξη και κατ’ επάγγελμα».

Η συμμορία, τους τελευταίους τρεις μήνες, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, με τη χρήση σωματικής βίας αφαιρούσε από πεζές ηλικιωμένες γυναίκες χρυσές αλυσίδες με σταυρούς που έφεραν στο λαιμό τους.

Εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες ήταν οι δράστες αυτών των ληστειών και μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 12 περιπτώσεις, στις περιοχές του Περιστερίου, Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας, Ιλίου, Άνω Λιοσίων και Ελευσίνας.

Στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων και κινητών τηλεφώνων. Η συνολική αξία των κλαπέντων τιμαλφών ξεπερνά τα 15.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε