Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Συνεχείς μετασεισμοί μετά τα 5,2 Ρίχτερ στην Κρήτη – Ανήσυχοι οι κάτοικοι, καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

Φωτογραφία από το Cretalive.gr
Φωτογραφία από το Cretalive.gr

5,2 Ρίχτερ η ένταση του σεισμού σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών – Στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην Κρήτη και τη Σαντορίνη το επίκεντρο – Δυο μικροτραυματισμοί σε Τυμπάκι και Χανιά

Πριν καλά καλά συμπληρωθεί ένα 24ωρο από το σεισμό των 5,3 Ρίχτερ της Πέμπτης, η Κρήτη ξύπνησε ξανά εξαιτίας ισχυρού σεισμού. Ήταν 03:33 τα ξημερώματα της Παρασκευής όταν η γη σείστηκε ξανά και ο κόσμος βγήκε ταραγμένος στους δρόμους. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλο το νησί.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο νέος σεισμός είχε ένταση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. 5,3 Ρίχτερ «έδωσε» νωρίτερα το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό κέντρο και 5,2 το Αμερικανικό Ινστιτούτο.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 46 χλμ νοτιοδυτικά της Σαντορίνης και 78 χλμ βορειοδυτικά του Ηρακλείου, σχεδόν στο ίδιο σημείο με το σεισμό της Πέμπτης. Το εστιακό βάθος ήταν μόλις 13 χιλιόμετρα.
Από εκείνη την ώρα έχουν καταγραφεί συνεχείς μετασεισμοί, από 2,2 έως 3,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Όπως είναι φυσικό, οι κάτοικοι έχουν ανησυχήσει από το δεύτερο «χτύπημα» του Εγκέλαδου. Οι σεισμολόγοι, όμως, είναι καθησυχαστικοί.

Επιμένουν ότι οι ”δίδυμοι” σεισμοί δεν έχουν σχέση με τις δονήσεις που έχουν προκληθεί τελευταία στην περιοχή της Σαντορίνης, τονίζοντας παράλληλα ότι παρακολουθούν, εξετάζουν και καταγράφουν το φαινόμενο. Επισημαίνουν δε, ότι και σε άλλες περιπτώσεις έχουμε σεισμούς που δίνουν από το ίδιο εστιακό κέντρο σχεδόν ίδια μεγέθη και προσθέτουν ότι χρειάζεται ψυχραιμία και όχι πανικός.

Εξαιτίας του πανικού, έχουν αναφερθεί δυο μικροτραυματισμοί. Στο Τυμπάκι μία 65χρονη, μέσα στον πανικό της, έτρεξε να βγει από το σπίτι της, έπεσε και έσπασε το πόδι της.

Στο Ακρωτήρι Χανίων, ένας άνδρας ξύπνησε από τον ισχυρό σεισμό, έπεσε από το κρεβάτι του, αλλά ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Κρήτη – Έγινε αισθητός στην Πελοπόννησο, τη Ρόδο και τις Κυκλάδες

Ξυπνάει το ηφαίστειο της Σαντορίνης;

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε