Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Συνεχίζεται αύριο η απολογία Αρσένιου για την υπόθεση του Βατοπεδίου

Συνεχίζεται αύριο η απολογία Αρσένιου για την υπόθεση του Βατοπεδίου

Ενώπιον της εφέτου ανακρίτριας Ειρήνης Καλού απολογείται ο μοναχός, ο οποίος κατηγορείται μαζί με τον ηγούμενο Εφραίμ για την υπόθεση των “ιερών ανταλλαγών” της Μονής Βατοπαιδίου.

Η ανακριτική διαδικασία, που ξεκίνησε το πρωί, διεκόπη σήμερα το βράδυ και έτσι ο κατηγορούμενος μοναχός θα επανέλθει στο γραφείο της ανακρίτριας κ. Καλού αύριο το πρωί.

Μετά την απολογία του, θα αποφασιστεί από την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα αν θα του επιβληθεί προσωρινή κράτηση, περιοριστικοί όροι ή αν θα αφεθεί ελεύθερος, χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

Οι δύο μοναχοί είχαν πάρει προθεσμία τον περασμένο μήνα για να λάβουν το σύνολο της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την υπερασπιτική τους γραμμή, ενώ ήδη η απολογία του ηγούμενου Εφραίμ μετατέθηκε για τις 29 Νοεμβρίου, λόγω υποχρεώσεων του στο εξωτερικό.

Οι δύο μοναχοί κλήθηκαν να λογοδοτήσουν για σειρά κακουργηματικών πράξεων, όπως αυτές της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις, απάτη σε βάρος του Δημοσίου και άλλα.

Με τις απολογίες τους αναμένεται να ολοκληρωθεί και η έρευνα για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Διαβάστε επίσης:

Αστείες ποινές σε Εφραίμ και Αρσένιο για το παραδικαστικό του Βατοπεδίου – Η ατιμωρησία στην Ελλάδα συνεχίζεται

Νέα προθεσμία για απολογία στον Εφραίμ για την υπόθεση Βατοπεδίου

Μόσχα: Στην ουρά για προσκύνημα κειμηλίου απο τη Μονή Βατοπεδίου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε