Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Συνεχίζεται για 7η μέρα η κατάληψη στο Δημαρχείο της Αθήνας – Αδιέξοδο στη συνάντηση Καμίνη – συμβασιούχων

ΩΡΑ 13.30 ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΙΑ ΚΟΤΖΙΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνει σήμερα επιμένει η πλευρά του δημάρχου αλλά δεν γνωρίζει κανείς που. Παιάνισε και η Φιλαρμονική σε ένδειξη συμπαράστασης στους καταληψίες. Δείτε βίντεο.

Η χθεσινή συνάντηση δεν κατέλειξε πουθενά. Το αδιέξοδο παραμένει και οι συμβασιουχοί παραμένουν και αυτοί στο Δημαρχείο.

Ο δήμαρχος Αθηναίων τους ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες να σταματήσουν την κατάληψη του Δημαρχείου και να προσπαθήσουν να λύσουν μαζί το θέμα της ανανέωσης των συμβάσεών τους. Οι συμβασιούχοι αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεων τους.

‘Οπως δήλωσε ο κ. Καμίνης έκανε στα σωματεία μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση: να καθίσουν όλοι μαζί να συζητήσουν ένα πλαίσιο ρύθμισης για τους συμβασιούχους το οποίο θα υποστηρίξουν και θα προωθήσουν στην κυβέρνηση.

“Ζήτησα”, είπε “παράλληλα να αποδώσουν το δημαρχιακό μέγαρο στη δημοτική αρχή προκειμένου αυτή να μπορέσει την Δευτέρα σε συνθήκες πλήρους ελευθερίας να συζητήσει και να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του Δήμου.
Δυστυχώς, τα σωματεία απέρριψαν συνολικά την πρότασή μου. Επέδειξαν μια στάση την οποία με συνδικαλιστικά κριτήρια αδυνατώ να κατανοήσω.
Εγώ πάντως προσέφερα τη βοήθειά μου. Τα σωματεία προτίμησαν την κατάληψη ενός κτηρίου, αντί της βοήθειας που τους προσέφερε ο δήμαρχος. Αυτό είναι μια επιλογή δική τους. Ο Δήμος θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό του και θα συνεχίσει να λειτουργεί υπηρετώντας τους δημότες.

Λίγο πριν τη μια μετά το μεσημέρι της Κυριακής η Φιλαρμονική του Δήμου έπαιξε σε ένδειξη συμπαράστασης στους συμβασιούχους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε