Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία της “Ελευθεροτυπίας” – Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι

Συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία της “Ελευθεροτυπίας” – Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι

Τι αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η εταιρεία Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε.

Θα συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία της «Ελευθεροτυπίας», σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση τής εταιρείας η οποία δήλωσε ότι μετά την προφορική αρνητική απάντηση της ALPHA BANK για χρηματοδότηση 8 εκατ. Ευρώ, επαναδιαπραγματεύεται τόσο με την ALPHA BANK όσο και με άλλες τράπεζες.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

«ΧΘΕΣ, 1η Νοεμβρίου 2011, ο πρόεδρος της ALPHA ΒΑΝΚ, Ι. Κωστόπουλος, γνωστοποίησε τηλεφωνικά στην εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου ότι η τράπεζα δεν θα χορηγήσει στην «Ελευθεροτυπία» το εγκεκριμένο -από τον Σεπτέμβριο- δάνειο, ύψους 8 εκατ. ευρώ. Η Νομική Υπηρεσία της ALPHA ΒΑΝΚ, όντας εκ των πραγμάτων ανώτερη του κ. Ι. Κωστόπουλου, αλλά και της Επιτροπής Χορηγήσεων, γνωμοδότησε αρνητικά για το δάνειο. Ολα αυτά συνέβησαν ενώ είχαν ήδη προωθηθεί προς την τράπεζα όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για την πώληση και επαναμίσθωση (sales and lease back) του ιδιόκτητου κτηρίου της εφημερίδας (στη Μίνωος 10-16) και είχαν διενεργηθεί οι σχετικοί έλεγχοι από την πλευρά της τράπεζας. Οι ακριβείς λόγοι της αρνητικής εισήγησης για το δάνειο δεν έγιναν γνωστοί, καθώς ο κ. Κωστόπουλος έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα της εκδότριας Μάνιας Τεγοπούλου. Χθες επίσης, τελείως συμπτωματικά, άλλη μία τράπεζα -η Πειραιώς- ενημέρωσε το γενικό διευθυντή της «Χ.Κ. Τεγόπουλος», κ. Α. Πολυκανδριώτη, ότι κρατά στο σύνολό τους μπλοκαρισμένα τα έσοδα της «Ελευθεροτυπίας» από τις πωλήσεις φύλλων, μέσω του πρακτορείου «Αργος». Η ίδια η Πειραιώς παραδέχτηκε ότι καλύπτεται από τα μισά. Το γεγονός αυτό στοχεύει στον αποκλεισμό της δανειοδότησης της εφημερίδας από την Εθνική Τράπεζα και βλάπτει κυρίως την Πειραιώς. Πάνω από 800 εργαζόμενοι σε αναμονή.»

Σε σχέση με το ως άνω δημοσίευμα και κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Εταιρία ενημερώνει ότι:

α) Το ανωτέρω δημοσίευμα παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σε σχέση με τις πρόσφατες εξελίξεις των αιτημάτων χρηματοδότησης της εταιρίας. Σε κάθε περίπτωση η εταιρία συνεχίζει την προσπάθεια της για να εξασφαλίσει την επαρκή χρηματοδότηση της και από άλλες τράπεζες.

β) οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρείας την 02/11/2011 αφορούν ουσιαστικά και κυρίως τις υποχρεώσεις προς το προσωπικό , ύψους 3,2 εκ. Ευρώ. Οι λοιπές υποχρεώσεις τακτοποιούνται κανονικά.

γ) δεν υφίστανται στην παρούσα φάση άλλες πληροφορίες που κρίνονται απαραίτητες για την ορθή και πλήρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού. Σε περίπτωση που υπάρξουν, η Εταιρία όπως πάντα πράττει, θα προβεί στη σχετική ενημέρωση τόσο του επενδυτικού κοινού όσο και του ευρύτερου αναγνωστικού κοινού της εφημερίδας της.

ΣΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την  πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας από τις 12 το μεσημέρι σήμερα μέχρι τις 12 το μεσημέρι αύριο Παρασκευή, μετά και από τη χθεσινή απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στην Χ.Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις και την Φωτοεκδοτική.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων αναφέρει μεταξύ αλλων “οι συνάδελφοι σταθμίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης, έχοντας πλέον εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας και αντιδρώντας στο παρατεταμένο κλίμα αβεβαιότητας, σχετικά με το μέλλον της εφημερίδας και των εργαζομένων της, αγωνίζονται για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους και την έκδοση της εφημερίδας με αξιοπρέπεια και πλήρη κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων τους.

Οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούν να είναι τα μόνιμα θύματα μεταξύ της εργοδοσίας, του τραπεζικού συστήματος και της πολιτικής εξουσίας.
Καλούν την επιχείρηση και τη διεύθυνση της Ελευθεροτυπίας ενόψει και της κλιμακούμενης κινητοποίησης, να αναλάβουν τις ευθύνες τους ιδόιτη η ανοχή και η καλή πίστη που ως τώρα επέδειξαν τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι, δεν μπορούν να ληφθούν ως αδυναμία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρίσιμη συνέλευση για το μέλλον της Ελευθεροτυπίας

Κυκλοφορεί τελικά σήμερα η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε