Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Συνεχίζεται το δράμα των Ελλήνων εγκλωβισμένων στην έρημο της Λιβύης

Συνεχίζεται το δράμα οκτώ Ελλήνων που έχουν εγκλωβιστεί εδώ και ημέρες σε εργοτάξιο στην έρημο της Λιβύης, ενώ από το ελληνικό ΥΠΕΞ εκφράζεται η προσδοκία ότι μπορεί να επαναπατριστούν ακόμη και σήμερα.

Οι οκτώ έλληνες εργαζόμενοι σε κατασκευαστική εταιρεία, βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε εργοτάξιο της περιοχής Ντιάλο στην έρημο της Λιβύης. Μαζί τους βρίσκονται 12 Κύπριοι και 20 άλλοι ευρωπαίοι πολίτες καθώς και 250 Ασιάτες.

Η κατάστασή τους είναι δραματική καθώς πέραν του φόβου ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να δεχτούν επίθεση ενόπλων, τους τελειώνουν τα αποθέματα. Ο εργαζόμενος κ. Γαβριηλίδης που μίλησε τηλεφωνικά στη ΝΕΤ ανέφερε ότι δεν τολμούν να βγουν έξω.

Σύμφωνα με το ελληνικό ΥΠΕΞ το έργο του απεγκλωβισμού είναι δύσκολο γιατί η περιοχή είναι απομονωμένη, με περιορισμένη δυνατότητα πρόσβασης. Στην Ντιάλο, υπάρχει ιδιωτικό αεροδρόμιο, ωστόσο δεν έχει δοθεί άδεια από τις λιβυκές αρχές για υπέρπτηση και προσγείωση.

Μιλώντας στη ΝΕΤ ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γρηγόρης Δελαβέκουρας, δήλωσε ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται και ότι ίσως σήμερα οι άνθρωποι επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, κατα χιλιάδες φτάνουν στην Κρήτη κινέζοι υπήκοοι. Μέχρι στιγμής έχουν φτάσει τρία ελληνικά πλοία με πάνω από 7.000 Κινέζους στο λιμάνι του Ηρακλείου. Αναμένονται ωστόσο ακόμη 4.000.

Την Κυριακή φτάνει στον Πειραιά το Νήσος Ρόδος με πολίτες τρίτων χωρών που ξέφυγαν από την κόλαση της Λιβύης, ενώ στο λιμάνι της πόλης Μιζουράτα κατέπλευσε το “Κνωσσός Παλάς”.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Στο Ηράκλειο 2800 ξένοι υπήκοοι από τη Λιβύη

Ο Καντάφι μετράει ημέρες και η Λιβύη νεκρούς – Νέα συνεδρίαση του Σ.Α.- Πολεμικά καταπλέουν στην περιοχή

Επέστρεψαν οι Έλληνες της Λιβύης – Τραυματίας από πυρά υπάλληλος της πρεσβείας – Αγωνία για όσους έμειναν πίσω

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε