Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι γιατροί – Στα όρια του το ΕΣΥ

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι γιατροί – Στα όρια του το ΕΣΥ

Ήδη τα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν πλέον οριακά μετά τις κινητοποιήσεις των γιατρών.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν από την υπουργό Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ότι έχουν εξασφαλιστεί οι εφημερίες του Δεκεμβρίου και θα καταβληθούν άμεσα, αλλά και το ότι οι γιατροί θα εξαιρεθούν από την μείωση 10% για τις εφημερίες, οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά δήλωσαν ότι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μετά τη συνάντηση που είχαν χθες το μεσημέρι με την υπουργό. 

Οι διαβεβαιώσεις που έλαβαν αφορούσαν και τα νυχτερινά, αλλά και τις υπερωρίες του λοιπού προσωπικού των νοσοκομείων, ωστόσο οι γιατροί έκριναν ότι θα πρέπει να εγκριθεί ένα επιπλέον κονδύλι, το οποίο θα είναι ίδιο με το περυσινό για το θέμα των υπερωριών.

Έτσι συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας ζητώντας να περιοριστεί η σπατάλη και η κακοδιαχείριση, καθώς υποστηρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα εξευρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια για να πληρώνονται οι εφημερίες και να λειτουργήσει σωστά το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, έκανε λόγο για εξορθολογισμό της δαπάνης σε όλα τα επίπεδα και επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καθώς, όπως είπε, ευθύνεται για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα οικονομικά της Υγείας.

Αναφερόμενη στην περίοδο που είναι υπουργός Υγείας, είπε ότι το χρέος των νοσοκομείων από τον Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο του 2010 έχει φτάσει τα 880 εκατομμύρια ευρώ, όταν, όπως τόνισε, οι απαιτήσεις του συστήματος από τα ασφαλιστικά ταμεία και άλλους φορείς ξεπερνούν τα 680 εκατομμύρια ευρώ. 

Στο χώρο του φαρμάκου, ανέφερε ότι οι κανόνες θα γίνουν ιδιαίτερα αυστηροί και θα λειτουργήσουν φαρμακεία σε όλες τις ιδιωτικές κλινικές άνω των 60 κλινών και όχι άνω των 150 όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. “Στην περίπτωση που δεν συμμορφωθούν, θα αφαιρείται η άδεια”, τόνισε και εξήγησε ακόμα ότι οι ασθενείς πλέον θα χρεώνονται για την ποσότητα του φαρμάκου που κάνουν χρήση στο νοσοκομείο και όχι για ολόκληρο το σκεύασμα ή την παρτίδα, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα σε κάποιες περιπτώσεις.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε