Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Συνεχίζουν τις απεργίες οι φαρμακοποιοί

Η συνάντηση της γενικής γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς δεν έφερε αποτέλεσμα.

Τη δαπάνη Νοεμβρίου 2011 κατέβαλε σήμερα στους φαρμακοποιούς ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «10 μέρες πιο μπροστά από την προβλεπόμενη συμφωνία». Επομένως, από τη Δευτέρα όλοι οι λογαριασμοί των φαρμακοποιών θα έχουν πιστωθεί.

Ωστόσο, οι φαρμακοποιοί Αθήνας, Πειραιά, καθώς και σύλλογοι της περιφέρειας (Εύβοιας, Έβρου, Πάτρας, Κέρκυρας, Ρόδου, κ.α.) συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και δεν χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει σε κανένα ασφαλιστικό φορέα, και όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, η σημερινή καταβολή αποτελεί συμβατική υποχρέωση του ΕΟΠΥΥ. Άλλωστε πρόσθεσε «οι λόγοι της κινητοποίησης μας δεν είναι ένας και σίγουρα δεν είναι μόνο η πληρωμή μας από τον ΕΟΠΥΥ και τον ΟΓΑ τον Ιανουάριο».

«Οι φαρμακοποιοί κρέμονται κυριολεκτικά σε μία κλωστή από τις επιταγές που έχουν εκδώσει προς τους προμηθευτές τους» είπε ο κ. Λουράντος, ζητώντας την παρέμβαση της πολιτείας προς τις πολυεθνικές εταιρείες φαρμάκων και τους υπόλοιπους προμηθευτές, ώστε να παρέχουν προς τους φαρμακοποιούς ίδια πίστωση με τις καθυστερήσεις των πληρωμών από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η συνάντηση, όμως, της γενικής γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνάς Δρέττα με τους εμπλεκόμενους φορείς στην αγορά του φαρμάκου δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα, είπε ο κ. Λουράντος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε