Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Συνήγορος του Πολίτη : Ρουσφέτι ακόμα και η χορήγηση ιθαγένειας

Ο συνήγορος του πολίτης Γ. Καμίνης ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο συνήγορος του πολίτης Γ. Καμίνης ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Yπέρ της χορήγησης ιθαγένειας στους μετανάστες που μένουν πολλά χρόνια στην Ελλάδα,

ανεξαρτήτως αν εισήλθαν νόμιμα η παράνομα, τάχθηκε ο Συνήγορος του Πολίτη.

Ο κ. Γιώργος Καμίνης κατήγγειλε ταυτόχρονα ρουσφετολογικές παρεμβάσεις βουλευτών στην διαδικασία απονομής της ιθαγένειας… «Υπάρχει πελατειακή παρέμβαση βουλευτών στη σειρά προτεραιότητας, όπου βλέπει κανείς κραυγαλέα παραδείγματα να καθυστερούν επί πολλά χρόνια θέματα χορήγησης ιθαγένειας. Δηλαδή κάποιος να έχει υποβάλλει την αίτηση το 1991 και να προηγείται τελικά κάποιος άλλος που την είχε υποβάλλει το 2000», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με την ευκαιρία της παρουσίασης της ετήσιας Έκθεσης της Ανεξάρτητης Αρχής.

Ο Συνήγορος του Πολίτη ανέφερε ότι παρατηρείται μια εξαιρετική βραδυπορία στην απόδοση ιθαγένειας σε 150.000 Αλβανούς και Βορειοηπειρώτες τα τελευταία χρόνια.

Ταυτόχρονα ο κ. Καμίνης άφησε αιχμές καυτά του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλη Χρυσοχοίδη, χαρακτηρίζοντας τις αθρόες προσαγωγές μεταναστών ως δείγμα κακής λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος. «Προφανώς, όταν έχουμε 700 ή 800 προσαγωγές και αφήνονται ελεύθεροι οι 700 σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, υπάρχει πρόβλημα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης και πρόσθεσε: «Από οποιαδήποτε κρατική αρχή παραβιάζεται τι τεκμήριο αθωότητας, υπάρχει πρόβλημα».

Επιφυλάξεις για συγκεκριμένες πτυχές του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια που προωθεί η Κυβέρνηση εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε