Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Συνομιλίες Ελλάδας-Ισραήλ για αγωγό φυσικού αερίου

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Αποκαλυπτικός ήταν στο πρακτορείο Reuters ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης

λέγοντας πως η Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν ξεκινήσει διερευνητικές συνομιλίες για συνεργασία στη μεταφορά κοιτασμάτων φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στην περιοχή Λεβιάθαν.
“Το Ισραήλ ανακάλυψε μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου στη Μεσόγειο. Αυτό που προσπαθούμε τώρα να δούμε είναι πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει η Ελλάδα ως κέντρο διακομετακομιστικό και παροχής υπηρεσιών, εφόσον αποτελεί φυσική δίοδο προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη”, ανέφερε ο υπουργός, τονίζοντας ωστόσο ότι έχουν γίνει μονάχα διερευνητικές επαφές.
Στο μεταξύ στο “μέτωπο” της Κύπρου και ειδικά σε ότι αφορά στο λεγόμενο “οικόπεδο 12” όπου έχουν εντοπιστεί μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου η εταιρεία
Noble Energy αναμένεται να δώσει απαντήσεις μέσα στο Φεβρουάριο για το πότε προγραμματίζει να αρχίσει τις γεωτρήσεις και πόσο χρόνο θα πάρει η άντληση φυσικού αερίου.
Στην περίπτωση που δεν μπορούν να γίνουν αυτά άμεσα και γρήγορα, η εταιρεία Noble, η οποία διαχειρίζεται και τα ισραηλινά κοιτάσματα, θα πει αν μπορεί να φέρει φυσικό αέριο από το Ισραήλ και κάτω από ποιους όρους και τιμές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε