Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Σύνταξη με 35 χρόνια υπηρεσίας για τους ένστολους

Σύνταξη με 35 χρόνια υπηρεσίας για τους ένστολους

Από ενάμιση ως έξι χρόνια αυξάνεται η πραγματική υπηρεσία των ενστόλων, με το νέο ασφαλιστικό, σύμφωνα με ρύθμιση που αποφασίστηκε την Παρασκευή. 

Στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί θα έχουν στο εξής κοινά όρια ηλικίας με τους λοιπούς δημόσιους υπαλλήλους και θα συνταξιοδοτούνται με 40 χρόνια ασφάλισης, σύμφωνα με ρύθμιση που μπήκε στο νομοσχέδιο την τελευταία στιγμή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για τους στρατιωτικούς θα δοθεί ως “δώρο” δικαίωμα πλασματικού χρόνου ασφάλισης πέντε ετών, χωρίς εξαγορά. Ως πλασματικός χρόνος θα θεωρούνται οι σπουδές στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές. Με τη ρύθμιση η κυβέρνηση επιθυμεί να λάβει τέλος στο καθεστώς των 48ρηδων συνταξιούχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ΝΕΩΝ οι αποφάσεις οριστικοποιήθηκαν χθες Παρασκευή μεταξύ του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ε. Βενιζέλου και του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη

Από τη γενική ρύθμιση εξαιρούνται όσοι συμπληρώνουν έως το τέλος του 2010 τις προϋποθέσεις που προβλέπει σήμερα ο Κώδικας Στρατιωτικών Συντάξεων. Ετσι θα μπορέσουν να βγουν στη σύνταξη με 25 χρόνια υπηρεσίας ή να παραμείνουν στην εργασία τους και να συνταξιοδοτηθούν με τους σημερινούς όρους τα ερχόμενα χρόνια.

Για το συνταξιοδοτικό καθεστώς των μελών των ενόπλων δυνάμεων η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 5 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης: Στη Βουλή το ασφαλιστικό του Δημοσίου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε