Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Σύριοι διαμαρτύρονται στο κέντρο της Αθήνας! – Φώτο

Παράσταση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας για την αιματοχυσία στη χώρα τους έκαναν εκατοντάδες Σύριοι που βρίσκονται στη χώρα μας. Αυτή την ώρα βρίσκοντα έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα.

Νωρίτερα, στις 11.00 το πρωί, απέκλεισαν για μια ώρα την οδό Σταδίου στο ύψος της Κλαυθμώνος.

Περίπου 500 άτομα, ανάμεσά τους και οικογένειες με μικρά παιδιά, διαμαρτύρονται για την απραξία της διεθνούς κοινότητας μπροστα στο αίμα που ρέει άφθονο στην πατρίδα τους. 

Η πορεία τους βρίσκεται σε εξέλιξη και μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ θα βρεθούν έξω από την πρεσβεία της Συρίας όπου θα φωνάξουν συνθήματα κατά του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ, που μήνες τώρα συνεχίζει απρόσκοπτα τη σφαγή αμάχων και την καταπάτηση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος.

Βίντεο του Newsit

Σήμερα στη χώρα τους οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών και σκότωσαν επτά σε διαφορετικές πόλεις της χώρας την πρώτη ημέρα της γιορτής του ‘Ειντ αλ φιτρ. “Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν την πρώτη ημέρα του ‘Ειντ αλ φιτρ–γιορτή που σηματοδοτεί το τέλος του ραμαζανιού. Τέσσερις στην Αλ-Χάρα, δύο στο Ινχίλ, στην επαρχία Ντεράα και ένας στη Χομς”, ανακοίνωσε η Επιτροπή Συντονισμού της αντιπολίτευσης.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε νωρίτερα “το θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό εννιά από τις δυνάμεις ασφαλείας που πυροβολούσαν εναντίον μεγάλης διαδήλωσης στην Αλ-Χάρα, μετά την προσευχή.

Διαβάστε ακόμη:
Διαμαρτυρία βρεφονηπιοκόμων έξω από το υπουργείο Εργασίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε