Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Σύρμα! Έρχονται οι φραγκάτοι απ’ την Ελλάδα

Σύρμα! Έρχονται οι φραγκάτοι απ’ την Ελλάδα

Τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο ευρώ έχουν επενδύσει οι Έλληνες τα τρία τελευταία χρόνια στο Λονδίνο, όπου στις … πιάτσες των μεσιτών έχει πέσει… σύρμα πως έρχονται και άλλοι. Εν μέσω κρίσης στη χώρα υπάρχουν και εκείνοι που έχουν χρήμα και προκειμένου να το χάσουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το επενδύουν.

Οι Έλληνες επενδυτές αυξάνονται όλο και περισσότερο. Είναι καλοί αγοραστές λένε οι Βρετανοί αφού οι αγορές τους είναι πάνω από 300.000 λίρες.

Σύμφωνα με την “Ημερησία” μόνο το 2009 εκτιμάται ότι Έλληνες επένδυσαν στο Λονδίνο πάνω από 295 εκατ. ευρώ και άλλα τόσα δόθηκαν το 2010. Για φέτος, εκτιμάται ότι το ποσό αυτό θα ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ.

Πολλοί επενδύουν σε σπίτια των 50 τετραγωνικών στα λεγόμενα φοιτητικά δηλαδή τα οποία τα αξιοποιούν ενοικιάζοντάς τα.

Δεν λείπουν όμως και άλλοι που κάνουν αγορές σπιτιών με αξία άνω των 3 εκατομμυρίων λιρών.

Πρόσφατα μάλιστα γνωστή ελληνική οικογένεια λέγεται πως έκανε αγορά αξίας 5,5 εκατομμυρίων.

Γιατί στο Λονδίνο; Η απάντυηση λένε οι ειδικοί της αγοράς είναι απλή. Τα τελευταία χρόνια η αγορά κατοικίας είναι προσοδοφόρα. Η αξία διαρκών μεγαλώνει. Μόνο τον Απρίλιο ο μέσος όρος τιμής μιας μέσης κατοικίας στο Λονδίνο αυξήθηκε 5,1% και έφτασε στα 450.000 ευρώ, αυξανόμενη κατά 22.000 ευρώ μέσα σε ένα μήνα…. τέτοιο “τόκο” δεν δίνουν οι Ελβετικές τράπεζες!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε