Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Συσκέψεις στο Μαξίμου για μεταρρυθμίσεις και ευρωομόλογο

Συσκέψεις στο Μαξίμου για μεταρρυθμίσεις και ευρωομόλογο
Στην πρώτη σύσκεψη εξετάστηκε η ανάγκη έκδοσης ευρωομολόγων και ο προγραμματισμός της κυβέρνησης και στη δεύτερη τα κλειστά επαγγέλματα.
 

Σε ιδιαίτερα δραματικούς τόνους ο πρωθυπουργός έκανε απολογισμό του κυβερνητικού έργου για το 2010 και τους στόχους για τη νέα χρονιά : ”’Ζήσαμε την ανασφάλεια και το φόβο, τόσο για τη χώρα, όσο και η κάθε Ελληνική οικογένεια για τη δική της ασφάλεια και ευημερία, για το δικό της μέλλον. Καμία Κυβέρνηση και κανένας πολιτικός δεν θα ήθελε να βρεθεί στη θέση να λάβει τις αποφάσεις που αναγκαστήκαμε να λάβουμε το 2010. Έπρεπε όμως να το κάνουμε και το κάναμε.
Γιατί η αλήθεια είναι ότι, αν δεν το κάναμε, δεν θα είχαμε αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας και θα φέραμε την τεράστια ευθύνη να μην έχουμε κάνει ό,τι περνά από το χέρι μας για να μην ζήσουμε μια εθνική τραγωδία για τη χώρα, αλλά και να μην ζήσει η κάθε Ελληνική οικογένεια –ειδικά οι πιο αδύναμοι και η μεσαία τάξη- την απόλυτη εξαθλίωση που θα έφερνε ένα τέτοιο ενδεχόμενο”.
 
Στη συνέχεια ο Γ.Παπανδρέου αναφέρθηκε στον προγραμματισμό για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων :

”Κάνουμε το 2011 με μεγάλες μεταρρυθμίσεις, που είναι δίκαιες και ωφελούν τη χώρα, το κοινωνικό σύνολο και την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, αλλά που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεβολεύουν, θίγουν επί χρόνια εδραιωμένα συμφέροντα ολίγων σε βάρος ολόκληρης της κοινωνίας, όπως είναι τα κλειστά επαγγέλματα όπου η απόφασή μας είναι δεδομένη και με διαβούλευση προχωράμε”.

Zήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να προωρ΄γσουν άμεσα και με διάλογο στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. “Αυτή η μεταρρύθμιση”, είπε, “θα κάνει φθηνότερες τις υπηρεσίες προς τον πολίτη, θα μειώσει τη γραφειοκρατία και θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας”.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης, οι αρμόδιοι υπουργοί θα πρέπει ως τα μέσα του μηνός να είναι σε διάλογο με τις διάφορες επαγγελματικές ομάδες ώστε στα τέλη Ιανουαρίου να έλθει στη Βουλή το “νομοσχέδιο-ομπρέλα” του υπουργείου Οικονομικών για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε