Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Σύσκεψη για την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο της Αθήνας συζητήθηκαν σε σύσκεψη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Στη σύσκεψη για την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας μετείχαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, ο εισαγγελέας αρμόδιος για θέματα εγκληματικότητας κ. Καραφλός, ο συνήγορος του Πολίτη, εκπρόσωποι του δήμου και της Κίνησης Πολιτών.

Συζητήθηκε η κατάσταση στην Αθήνα και κυρίως μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, καθώς και η διαχείριση αλλοδαπών οι οποίοι συλλαμβάνονται αλλά στη συνέχεια αφήνονται ελεύθεροι. Επίσης συζητήθηκε η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της δημοτικής Αστυνομίας και των μικτών συνεργείων Αστυνομίας και Δημοτικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας ζήτησε να ενισχυθούν οι δυνάμεις στο κέντρο αλλά και πέριξ αυτού όπου παρατηρείται μετακίνηση των αλλοδαπών μετά από τις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό από την Αστυνομία.

Από πλευράς ΓΑΔΑ αναφέρθηκε ότι θα ενισχυθούν τα περιφερειακά τμήματα σε μία εβδομάδα με νέους αστυνομικούς. Κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει βελτιωθεί σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των αρχών σημαντικά η κατάσταση στο κέντρο αλλά παρατηρείται αύξηση παραβατικότητας σε περιοχές όπως στα Πετράλωνα, η Καλλιθέα, η Κυψέλη, ο Κολωνός, ο Άγιος Παντελεήμονας και το Περιστέρι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε