Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Τα 7 σημεία φωτιά που κινδυνεύουν με κατολισθήσεις

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το ΤΕΕ ζήτησε συστηματικό έλεγχο σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Μετά τις πρόσφατες κατολισθήσεις που σημειώθηκαν και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου εκτός από τα Τέμπη, το ΤΕΕ έδωσε στη δημοσιότητα τους δρόμους που πρέπει να ελεγχθούν άμεσα.
Το παρατηρητήριο οδικής ασφάλειας του ΤΕΕ, έχει καταγράψει οκτώ κρίσιμα σημεία με βάση παλαιότερα περιστατικά, ενώ συνεχίζει την καταγραφή σε άλλα τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.
 
Με βάση τα στοιχεία του παρατηρητηρίου οδικής ασφάλειας τα επικίνδυνα τμήματα είναι:

  • – Ν.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών, τμήμα Αιγίου – Πατρών, θέση Παναγοπούλα 
  • – την  Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας, περιοχή Ηπειρωτικών Τεμπών
  • – Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Σερρών, περιοχή Λαχανά
  • – Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, περιοχή Λυγιάς – γέφυρα Δέσπως
  • – Ε.Ο. Λαμία – Καρπενήσι – Αγρίνιο (α. περιοχή Μακρακώμης, β. περιοχή Ανατολικής και Δυτικής Φραγκίστας, γ. περιοχή –Παρακαμπυλίων (Άγιος Βλάσσης)). Οι περιοχές β και γ ανήκουν στο τμήμα Γέφυρα Επισκοπής – Αγρίνιο, ενώ η περιοχή α ανήκει στο τμήμα Καρπενήσι-Γέφυρα Επισκοπής 
  • – Ε.Ο. Λιβαδειάς – Άμφισσας , είσοδος Δελφών – Κασταλία Πηγή. Θέση δυσμενής, λόγω του αρχαιολογικού χώρου, με εμπλοκή του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) 
  • – Ε.Ο. Λαμίας – Άμφισσας, τμήμα Θερμοπύλες – Άμφισσα στη χιλιομετρική θέση 51.

Όπως εξηγεί το ΤΕΕ τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, που φτάνει σε μήκος τα 33.000 χλμ., και την συντήρηση του έχουν αναλάβει οι νομαρχίες. Επιπλέον αποκαλύπτεται ότι κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί και σε άλλα σημεία, κυρίως ορεινά.

Στην ανακοίνωση του το ΤΕΕ επιμένει ότι υπάρχει ανάγκη για συστηματικό έλεγχο ολόκληρου του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της χώρας προκειμένου να μην υπάρξουν άλλες επικίνδυνες κατολισθήσεις και αποκλειστούν περιοχές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Αλλα τρία διόδια στην Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Τέμπη: Ξένος διαιτητής για τις ευθύνες

Αποκλειστικό NewsIt: Κίνδυνος για κατολισθήσεις λέει το ΤΕΕ για τις παρακαμπτήριες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε