Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Τα άκουσε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο Στυλιανίδης – Έστειλε τελεσίγραφο για τη διαθεσιμότητα

Τα άκουσε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο Στυλιανίδης – Έστειλε τελεσίγραφο για τη διαθεσιμότητα

Ο υπουργός Εσωτερικών πήγε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και όπως θα περίμενε κάνεις, δε γλίτωσε την «θερμή» υποδοχή! Αλλά αυτό δεν τον σταμάτησε από το να στείλει κι ένα… τελεσίγραφο!

Ο κ. Στυλιανίδης αποδοκιμάστηκε έντονα από τους εκατοντάδες συμμετέχοντες στο συνέδριο. Αλλά παρόλα αυτά, ανέβηκε στο βήμα για να εκφωνήσει κανονικά την ομιλία του.

Και σε αυτή, ζήτησε από τους δήμους να καταγράψουν τα λειτουργικά κενά και να ενημερώσουν το υπουργείο ώστε να καλυφθούν μέσω… διαθεσιμότητας.

Ο κ. Στυλιανίδης έστειλε και σχετική εγκύκλιο, όπως ανακοίνωσε από το βήμα του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ. Όμως, τόνισε, οι μετακινήσεις των εργαζομένων θα πρέπει να συνοδεύονται και από τις αντίστοιχες πιστώσεις.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι προωθείται νομοθετική ρύθμιση σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ, προκειμένου οι ΟΤΑ να συνάπτουν συμβάσεις μίσθωσης έργου για κενές οργανικές θέσεις.

Το υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει την πρόταση της ΚΕΔΕ για επαναφορά του διευθυντικού δικαιώματος στον δήμαρχο, ώστε να μπορεί να αποφασίζει εν λευκώ μετακινήσεις υπαλλήλων και υποστηρίζει την άρση του ασυμβίβαστου.

Ο κ. Στυλιανίδης υποστήριξε τον θεσμό του Παρατηρητηρίου, το οποίο, όπως τόνισε, είναι η απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου οι δήμοι να πάρουν στο πλαίσιο των ΚΑΠ το 1,1 δισ. ευρώ -το οποίο αρχικά σχεδιαζόταν να περικοπεί επιπλέον της μείωσης κατά 60% των πόρων της Αυτοδιοίκησης τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι το Παρατηρητήριο δεν είναι μόνο εποπτικός θεσμός, αλλά και μηχανισμός για την προσφορά πρόσθετων εργαλείων για την ανάπτυξη των δήμων.

Στο πλαίσιο των «έξυπνων χρηματοδοτικών εργαλείων» για την οικονομική ενίσχυση των δήμων ανέφερε, μεταξύ άλλων, την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των δήμων, καθώς και την αξιοποίηση των απορριμμάτων και των φωτοβολταϊκών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπαναχώρηση δημάρχων για τη διαθεσιμότητα – Μπουτάρης: Μπορεί να δώσουμε στοιχεία

Διεφθαρμένοι μέχρι το κόκκαλο οι Δήμοι, λένε οι πολίτες – Αποκαλυπτική δημοσκόπηση

Με μειώσεις μισθών απαντά η κυβέρνηση στους δήμους και τους οργανισμούς που δεν έδωσαν στοιχεία για την διαθεσιμότητα!

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε