Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Τα δάκρυα της Ραχήλ Μακρή στην ΕΡΤ (ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτό newsIT
Φωτό newsIT

Εμφανώς συγκινημένη ήταν η Ραχήλ Μακρή που παρευρέθη στην γιορτή για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ που διοργανώθηκε στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, όταν αναφέρθηκε στους εργαζομένους που έχασαν την ζωή τους από τότε που έπεσε το “μαύρο”.

Μεγάλη γιορτή έχει στηθεί στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, ανήμερα της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ και δύο χρόνια μετά το αιφνιδιαστικό της κλείσιμο.

Στο σημείο πραγματοποιείται συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες, αλλά και τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης βαρουφάκης, έδωσε το παρών και μάλιστα αναφέρθηκε και στις σκληρές διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.

Στο σημείο βρέθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μαρκή, η οποία δεν παρέλειψε να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, την οποία χαρακτήρισε “φασιστικό κόμμα“.

Αναλυτικά η Ραχήλ Μακρή τόνισε στο newsIT: “Η σημερινή μέρα είναι μία μέρα ορόσημο για την σταδιακή αποκατάσταση της Δημοκρατίας και του πλουραλισμού στην ενημέρωση, είναι ένα πρώτο βήμα για την υλοποίηση της δέσμευσης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την λειτουργία της ελεύθερης Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, όπως και προεκλογικά είχε υποσχεθεί και δεσμευθεί ενώπιον του ελληνικού λαού, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης“.

Στην συνέχεια η Ραχήλ Μακρή αναφέρθηκε στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που έχασαν την ζωή τους την τελευταία διετία, μεταξύ των οποίων και ένας άνθρωπος από την Κοζάνη, τον οποίο γνώριζε προσωπικά όπως δήλωσε φανερά συγκινημένη.

“Υπάρχουν ακόμη πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν μέχρι να αποκατασταθεί και η τελευταία αδικία, μέχρι να αποκατασταθούν και τα δίκαια αιτήματα αυτών των ανθρώπων που επί δύο χρόνια με θυσίες και αίμα κρατούσαν στην ουσία την ελεύθερη Ραδιοφωνία Τηλεόραση ανοιχτή μέσω της ertopen. Η ερώτηση που έκανα αφορά στους ανθρώπους που έχασαν τη χωή τους αυτά τα δύο χρόνια. Μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους είναι και ένας Κοζανίτης τον οποίο γνώριζα πολύ καλά, ο οποίος ξέρω ότι είχε την αγωνία και δυστυχώς σήμερα δεν ζει για να δει ότι πραγματικά ότι αυτό που δεν πίστευε ποτέ, ότι θα ξανά ανοίξει η ΕΡΑ Κοζάνης, έγινε πραγματοκότητα”, είπε συγκινημένη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης
Επιμέλεια: Χρήστος Μαυραγάνης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε