weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Τα δώδεκα βήματα των Ανώνυμων Υπερφάγων

Τα δώδεκα βήματα των Ανώνυμων Υπερφάγων | Newsit.gr

Δεν πρόκειται για λέσχη δίαιτας και θερμίδων. Είναι ένα πρόγραμμα που ακολουθεί τα δώδεκα βήματα και τις δώδεκα παραδόσεις του προγράμματος των Ανώνυμων Αλκοολικών, αντικαθιστώντας απλά τις λέξεις «αλκοόλ» και «αλκοολικός» με τις λέξεις «φαγητό» και «ψυχαναγκαστικός υπερφάγος».

«Άπαξ και γίνουμε εγκρατείς, η έγνοια για το φαγητό μειώνεται και, σε πολλές, δε, περιπτώσεις μας εγκαταλείπει εντελώς. Ανακαλύπτουμε ότι, προκειμένου να ασχοληθούμε με την εσωτερική μας αναστάτωση, πρέπει να αποκτήσουμε νέο τρόπο σκέψης, νέο τρόπο δράσης απέναντι στη ζωή, παρά αντίδρασης – στην ουσία πρέπει να αποκτήσουμε έναν νέο τρόπο ζωής», υποστηρίζουν οι Ανώνυμοι Υπερφάγοι στην ιστοσελίδα τους http://anonymoi-yperfagoi.weebly.com/, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες. 

Για να συμμετάσχει κάποιος στο πρόγραμμα, δεν χρειάζεται να κάνει εγγραφή ή να πληρώνει συνδρομή, αρκεί μόνο να παραδεχτεί ότι έχει πρόβλημα με το φαγητό και να επιθυμεί να σταματήσει να τρώει ψυχαναγκαστικά. Το πρόγραμμα αυτοχρηματοδοτείται με τις εισφορές των μελών του, δεν ζητά ούτε δέχεται έξωθεν εισφορές, δεν έχει σχέση με καμία δημόσια ή ιδιωτική οργάνωση, πολιτική κίνηση, ιδεολογία ή θρησκευτική δοξασία και δεν παίρνει θέση για εξωτερικά ζητήματα.

Τα δώδεκα βήματα των Ανώνυμων Υπερφάγων

1. Παραδέχονται ότι είναι ανίσχυροι απέναντι στο φαγητό και ότι δεν ήλεγχαν πια τη ζωή τους.

2. Καταλήγουν να πιστέψουν ότι, μία δύναμη μεγαλύτερη από τους ίδιους θα μπορούσε να τούς επαναφέρει στα λογικά τους.

3. Αποφασίζουν να παραδώσουν τη ζωή τους και τη θέλησή τους στη φροντίδα του Θεού, (όπως οι ίδιοι τον αντιλαμβάνονται βάσει της θρησκείας, ή των αντιλήψεών τους).

4. Κάνουν μία άφοβη και διερευνητική απογραφή του εαυτού τους.

5. Παραδέχονται μπροστά στον Θεό, τον εαυτό τους και σ’ έναν άλλο άνθρωπο την ακριβή φύση των σφαλμάτων τους.

6. Είναι απολύτως έτοιμοι να αφήσουν τον Θεό να εξαλείψει όλα τα ελαττώματα του χαρακτήρα τους.

7. Τον παρακαλούν ταπεινά να τούς απαλλάξει από αυτά τα ελαττώματα.

8. Κάνουν έναν κατάλογο όλων των ανθρώπων που είχαν βλάψει και γίνονται πρόθυμοι να επανορθώσουν τα λάθη τους.

9. Κάνουν άμεσες επανορθώσεις, όπου είναι δυνατό, εκτός από τις περιπτώσεις που αυτό θα έκανε ζημιά στους ίδιους, ή σε άλλους.

10. Συνεχίζουν να κάνουν την προσωπική τους απογραφή και όταν σφάλλουν, το παραδέχονται αμέσως.

11. Ζητούν, μέσω της προσευχής και του διαλογισμού, να βελτιώσουν τη συνειδητή επαφή τους με τον Θεό, (όπως οι ίδιοι τον αντιλαμβάνονται), προσευχόμενοι μόνο να τούς δείξει τη θέλησή Του και να τούς δώσει τη δύναμη να εκπληρώσουν το θέλημά Του.

12. Έχοντας μία πνευματική αφύπνιση -ως αποτέλεσμα αυτών των βημάτων- προσπαθούν να μεταφέρουν αυτό το μήνυμα και σε άλλους ψυχαναγκαστικούς υπερφάγους και να εφαρμόσουν αυτές τις αρχές σε όλες τις υποθέσεις της ζωής τους.

Τo πρόγραμμα των Ανώνυμων Υπερφάγων ξεκίνησε πριν από 50 χρόνια από το Ρίο Ράντσο του Νιού Μέξικο των ΗΠΑ και σήμερα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αριθμεί 54.000 μέλη, που συναντώνται σε 6.500 ομάδες, σε περισσότερες από 75 χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα. Στη Νότια Ελλάδα, οι Ανώνυμοι Υπερφάγοι δραστηριοποιούνται εδώ και 25 χρόνια και στη Βόρεια, εδώ και περίπου 13 χρόνια. Στη Θεσσαλονίκη, οι συναντήσεις των Ανώνυμων Υπερφάγων γίνονται κάθε Τετάρτη (16.00-17.30), Σάββατο (18.00-19.30) και Κυριακή (18.30-20.00), στην οδό Προμηθέως 40, στη περιοχή του Βαρδάρη, ενώ το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα μπορούν να συμμετάσχουν στη συνάντηση και άτομα τα οποία δεν είναι μέλη και θέλουν να μάθουν για το πρόγραμμα και να αποφασίσουν, αν θα συμμετάσχουν.

#TAGS MM