Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Τα έργα και οι ημέρες του συνδικαλιστή Θ.Μπαλασόπουλου

Τα έργα και οι ημέρες του συνδικαλιστή Θ.Μπαλασόπουλου

Πως ο πρώην “πρασινοφρουρός”  συνδικαλιστής έγινε ο άρχοντας των…σκουπιδιών και εσχάτως ο αντάρτης ενάντια στη διαθεσιμότητα εκβιάζοντας την κυβέρνηση και την κοινωνία.

Ο κύριος Θέμης Μπαλασόπουλος είναι η κλασσική περίπτωση του ανθρώπου που από νωρίς κατάλαβε οτι στην Ελλαδα της μεταπολίτευσης ο δρόμος που οδηγεί παντού…και κυρίως στην πολιτική, είναι ο συνδικαλισμός (και η δημοσιογραφία επίσης για να μη ξεχνάμε και τις δικές μας παθογένειες).  Είναι άλλωστε αναρίθμητα τα παραδείγματα των συνδικαλιστών που έγιναν βουλευτές και υπουργοί.

Διορίστηκε στο Δήμο της Γλυφάδας το 1984 στον τομέα της καθαριότητας από τον τότε εκλεγμένο με το ΠΑΣΟΚ δήμαρχο Θόδωρο Σπονδυλίδη. Ομως ο  νεαρός τότε Μπαλασόπουλος δε δουλεύει στον τομέα που προσλήφθηκε αλλά απασχολείται στο γραφείο τύπου του Δήμου ως υπεύθυνος έκδοσης ενός περιοδικού.

Σε σύντομο χρονικό διαστημα δικτυώνεται και γίνεται ο συνομιλητής πολλών πανίσχυρων βουλευτών και υπουργών του ΠΑΣΟΚ ανεβαίνοντας την ιεραρχία στην ΠΟΕ – ΟΤΑ με ταχύτατα βήματα.

Το 2001 είναι η χρονιά που διεκδικεί ως εκλεκτός της ΠΑΣΚΕ – ΟΤΑ την ηγεσία της ΠΟΕ -ΟΤΑ, μετα την αποχώρηση του τότε προέδρου Νώντα Λαμπράκη.

Ο Θέμης Μπαλασόπουλος κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερα προνόμια για τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό τον κάνει δημοφιλή και παντοδύναμο καθώς έχει στο πλευρό του 100.000 εργαζόμενους πανελλαδικά.

Ετσι κάθε φορά που δε του κάνουν τα χατίρια οι κυβερνώντες, κάθε φορά που προσπαθούσαν να νοικοκυρέψουν το δημόσιο ακόμα και υπουργοί του κόμματος του (του ΠΑΣΟΚ), ο κύριος Μπαλασόπουλος έβγαζε τον άσσο από το μανίκι και έδινε εντολή να μη μαζευτούν τα σκουπίδια. Αυτό άλλωστε τον έχρισε τον…άρχοντα των σκουπιδιών στην Ελλάδα.

Τα πρώτα σύννεφα στις σχέσεις του πρώην πρασινοφρουρού με το κόμμα που τον ανέδειξε ηρθαν το 2010 όταν ο τότε πρωθυπυργός Γιώργος Παπανδρέου έβαλε την Ελλάδα στην περιπέτεια του μνημονίου.

Οι διαφωνίες του Μπαλασόπουλου είναι πολλές. Βλεπει πως έρχεται το τέλος του κομματικοτραφούς συνδικαλισμού που ο ίδιος εκπροσώπησε επι σειρά ετών και προσπαθεί να απαγκιστρωθεί απο τις αντικοινωνικές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ.

Την Πέμπτη, 19 Μαίου 2011, η ΠΑΣΚΕ – ΟΤΑ, δηλαδή ο Μπαλασόπουλος, εκδίδει μια ανακοίνωση με την οποία δημοσιοποιεί την αποχώρηση της ΠΑΣΚΕ – ΟΤΑ από το ΠΑΣΟΚ και στην οποία ανέφερε μεταξύ αλλων “διαπιστώνοντας πλέον αγεφύρωτο χάσμα πολιτικής αντίληψης, ιδεών και ιδανικών για τα οποία παλέψαμε και αγωνιστήκαμε, δηλώνουμε πως πλέον καμιά πολιτική συνάφεια δεν έχουμε με τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ όπως αυτός εκφράζεται. Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα προκειμένου να καταργηθεί το «βάρβαρο μνημόνιο» και να ανατραπούν οι πολιτικές που το εκφράζουν”.

Από τότε ο κύριος Μπαλασόπουλος δηλώνει πολιτικά ανεξάρτητος αλλά εξακολουθεί να θεωρεί το Δημόσιο τσιφλίκι του οπως έκανε και ως “πρασινοφρουρός”.

Σηκώνει τη σημαία του αντάρτικου ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας, πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη όπου πρωτοστατεί στα επεισόδια εναντίον του Γερμανού Πρόξενου και γενικά το παίζει εργατοπατέρας και όλα αυτά με τα λεφτά του Δημοσίου, δηλαδή τα δικά μας.

Αραγε ο κύριος Μπαλασόπουλος θα έκανε τα ίδια εάν δούλευε στην άγρια ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα οπου οι περισσότεροι εργοδότες κάνουν οτι τους καπνίσει; Που απολύουν τους εργαζόμενους δίχως να τους δίνουν το 75% του μισθού τους για έναν χρόνο;

Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως δε πρέπει να σκεφτούμε τους δημοσίους υπαλληλους που απότομα και βίαια αλλάζει όλη τους η ζωή. Οι αλλαγές στο δημοσιο τομέα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει χρόνια πριν και οχι να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη.

Ολοι όμως ανεξεραίτως όσοι κυβέρνησαν αυτό τον τόπο από το 1974 και μετά χρησιμοποίησαν το δημόσιο τομέα για ψηφοθηρικούς λόγους και τώρα που ήρθε η καυτή πατάτα στα χέρια τους δε ξέρουν τι να κάνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κλειστή η Β.Σοφίας από την συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

ΠΟΕ ΟΤΑ: Έκαναν την κηδεία τους κι… έφυγαν! 

Χιλιάδες μετατάξεις στο Δημόσιο – Ποιοι και πως θα μετακινούνται – Μανιτάκης: Όσο είμαι εγώ υπουργός δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος 

Σε διαθεσιμότητα όλοι! Κόβονται δώρα, συντάξεις! Δουλειά έως και 25 χρόνια παραπάνω!

Εγκύκλιος σοκ! Σε διαθεσιμότητα ΟΛΟΙ οι υπάλληλοι ΔΕ – χωρίς εξαιρέσεις – από τις Υπηρεσίες που δεν έστειλαν λίστες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε