Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Τα ΜΑΤ φυγάδευσαν τον Παπακωνσταντίνου από την ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ του ΥΠΕΚΑ!

Συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ στον προθάλαμο του γραφειου του Γ.Παπακωνσταντίνου

Εμεινε κλειδαμπαρωμένος στο γραφείο του επί 5 ώρες καθώς συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ έκαναν κατάληψη στο Υπουργείο και τον κρατούσαν “όμηρο”.

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ κατέλαβαν το ΥΠΕΚΑ στη Μεσογείων στις 12.00 το μεσημέρι με αίτημα να πάρει πίσω ο Παπακωνσταντίνου την πράξη νομοθετικού περιοχομένου με την οποία αναιρείται ο δημόσιος χαρακτήρας του ΑΔΜΗΕ.

Επιτροπή των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ ανέβηκε στον 6ο όροφο του Υπουργείου και να συναντηθεί με τον Υπουργό αλλά επειδή η συνάντηση απέβη άκαρπη κατέλαβαν τον προθάλαμο του γραφείο του και δεν τον άφηναν να βγει από αυτό.

Οπως δήλωσε στις 5.00 το απόγευμα στο Νewsit o Aγγελος Βλαστός, πρόεδρος των Τεχνικών της ΓΕΝΟΠ “βρισκόμαστε στον προθάλαμο του γραφείου του Υπουργού. Η κατάσταση είναι κρίσιμη καθώς υπάρχει διμοιρια των ΜΑΤ που ή θα προσπαθήσει να φυγαδεύσει τον Υπουργό ή θα ασκήσει βία εναντίον μας”.

Τελικά στις 5.15 το απόγευμα με την συνδρομή των ΜΑΤ ο υπουργός απεγκλωβίστηκε από το γραφείο του και έφυγε από μια πίσω πόρτα που καταληγει στο πάρκινγκ του Υπουργείου. Την ίδια στιγμή ΜΑΤ περικύκλωσαν και τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ που βρίσκονταν στην είσοδο του Υπουργείου.

Ματ και συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ σε θέση μάχης έξω από το ΥΠΕΚΑ

Νωρίτερα οι συνδικαλιστές δήλωναν στο Newsit   “εάν ο υπουργός δεν πάρει πίσω την πράξη νομοθετικού περιοχομένου για τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας δε θα φύγουμε από εδώ ούτε εμείς ούτε εκείνος”.

Οι συνδικαλιστές έχουν καταλάβει όλο το κτίριο του ΥΠΕΚΑ

Στην είσοδο του Υπουργείου και περιμετρικά του κτιρίου βρίσκονταν καθόλη τη διάρκεια της κατάληψης των συνδικαλιστών ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ανδρες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί απέναντι από τους καταληψίες συνδικαλιστές

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ “ΟΜΗΡΟΥ” ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
“Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, από τις 12 το μεσημέρι τελεί σε κατάληψη από μια ομάδα συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Μαζί με τον Υφυπουργό, Γιάννη Μανιάτη, δεχτήκαμε το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και ακούσαμε τα αιτήματά τους, τα οποία συνοψίζονται στο να αποσύρει η κυβέρνηση διάταξη από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, το Δεκέμβριο του 2011, και έρχεται αύριο προς κύρωση στη Βουλή.
Η διάταξη αυτή αφορά στη δυνατότητα του Ελληνικού Δημοσίου να πουλήσει μερίδιο στα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρισμού και εντάχθηκε στην ΠΝΠ μετά από συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεδομένου ότι κρίθηκε πως προηγούμενη διατύπωση ήταν αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Παρά το γεγονός ότι επανάλαβα την πρόθεση της Κυβέρνησης να διατηρήσει δημόσιο έλεγχο των δικτύων ηλεκτρισμού σε όποια διαδικασία αποκρατικοποίησης, η κατάληψη συνεχίζεται.
Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση συνολικά και ο συγκεκριμένος Υπουργός δεν νομοθετούν κάτω από απειλές και καταλήψεις.
Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ας αναλάβει τις ευθύνες της σε αυτές τις κρίσιμες για τη χώρα στιγμές”, αναφέρει το δελτίο τύπου του ΥΠΕΚΑ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ – ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συμβολική κατάληψη ΤΩΡΑ στο κτίριο της ΡΑΕ

4 μήνες η προθεσμία για να πληρωθεί το χαράτσι της ΔΕΗ

ΓΕΝΟΠ: Αναπόφευκτη η χρεοκοπία της ΔΕΗ

Συνεχίζουν το μπλόκο στο κτίριο της ΔΕΗ οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ

Έκοψε το ρεύμα στο υπουργείο Υγείας η ΓΕΝΟΠ!





Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε