Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τα ντολμαδάκια της Μαρίκας σε βιβλίο!

Τα ντολμαδάκια της Μαρίκας σε βιβλίο!

Γνωστή για τα ντολμαδάκια και τα ξεροτήγανα, η σύζυγος του επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Μαρίκα, ετοιμάζεται να μοιραστεί με όλους τους Έλληνες τις συνταγές της και τα… ιστορικά μυστικά.

Το βιβλίο της “Συνταγές με Ιστορία” που κυκλοφορεί ο Λιβάνης παρουσιάζεται την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στον Πολυχώρο “Αθηναϊς”. Θα το προλογίσουν δύο Κρητικοί, ο Μίμης Ανδρουλάκης αλλά και ο Ηλίας Μαμαλάκης.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του Λιβάνη: “Η Μαρίκα Μητσοτάκη µαγειρεύει και θυµάται: την κουζίνα της µητέρας της, η οποία ήταν εξαιρετική µαγείρισσα, την ανατροπή που ήρθε για την υγεία της όταν, παιδί ακόµη, προσβλήθηκε από το φοβερό ιό της πολιοµυελίτιδας, τη γνωριµία µε τον Κώστα Μητσοτάκη, τον έρωτα, το γάµο, τον ερχοµό των παιδιών, τα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας, την εξορία, την επιστροφή και το σπιτικό στην Κρήτη”.

“Αναµνήσεις και στιγµιότυπα από µια ζωή πολυτάραχη και ταυτόχρονα συναρπαστική, άµεσα συνδεδεµένη µε την πρόσφατη ιστορία του τόπου µας. Και µαζί, σ’ αυτό το ξεχωριστό βιβλίο, οι παραδοσιακές συνταγές της «κυρίας Μαρίκας», που αποτελούσαν πάντα µια ακαταµάχητη, γευστική αφορµή για να παραµένει ενωµένη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι”.

Στο εξώφυλο φιγουράρουν τα περίφημα ντολμαδάκια τα οποία απόλαυσαν ο Χαρίλαος Φλωράκης καο ο Λεωνίδας Κύρκος πριν συμμετέχουν στην κυβέρνηση Τζαννετάκη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε