Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τα σκουπίδια κάνουν…βόλτα στους δρόμους – Φόβοι για τη δημόσια υγεία

Η κατάληψη στο ΧΥΤΑ Φυλής συνεχίζεται για πολλοστή μέρα, τα σκουπίδια παραμένουν στους κάδους και η βροχή έρχεται να κάνει την κατάσταση ανυπόφορη.

Σε όποια γωνία της πρωτεύουσας κι αν κοιτάξει κάνεις, το μόνο που θα δει είναι κάδοι ξεχειλισμένοι από σκουπίδια. Τα οποία δυστυχώς δε μένουν στους… κάδους, είτε γιατί αδέσποτα σκυλιά και γάτες φροντίζουν να σκίζουν τις σακούλες είτε γιατί από τη βροχή, οι σακούλες κάνουν… βόλτα στους δρόμους!


Κάθε μέρα που περνάει και τα σκουπίδια δε μαζεύονται, γιατί ο ΧΥΤΑ είναι υπό κατάληψη και τα απορριμματοφόρα έχουν… γεμίσει, οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, γίνονται όλο και περισσότεροι.

Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση έχουν προαναγγείλει ότι οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη, ενώ για σήμερα στις 18:30 το απόγευμα έχουν συγκαλέσει παναττική σύσκεψη στο ΧΥΤΑ Φυλής. Εκεί θα συζητηθεί η πιθανή κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και μετά την Τρίτη, μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου, όταν η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει νέα 24ωρη απεργία.

Την Τρίτη, εξάλλου, έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 11:30 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 12:00 θα κάνουν συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη. Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή.

Για την κατάληψη στο ΧΥΤΑ Φυλής έχει διαταχθεί, από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Αθηνών, Ελένη Ράικου, κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα, ύστερα από σχετικό αίτημα του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: ”Μην κατεβάζετε σκουπίδια στους δρόμους”!

Πνιγόμαστε στα σκουπίδια και κλείνουν επ’ αόριστον τη χωματερή! Φωτό – Βίντεο Newsit

Αντιμέτωποι με συλλήψεις για την αποκλεισμένη Φυλή!

Τόνοι σκουπιδιων θα φράξουν τα φρεάτια με τις βροχές – Ακούει κανείς;

Θεσσαλονίκη: 500 τόνοι σκουπιδιών ”πνίγουν” την πόλη!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε