Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τα τσιγάρα ανάβουν… φωτιές!

EUROKINISSI
Οι τιμές των τσιγάρων συνεχίζουν να ανεβαίνουν με τους καταναλωτές καπνιστές να διαμαρτύρονται όμως και τους περιπτεράδες να φωνάζουν ακόμη πιο πολύ.
Έτσι σε προκήρυξη συνεχών απεργιακών κινητοποιήσεων προσανατολίζεται η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος (ΟΠΚΕ).
 
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, εξετάζει και το ενδεχόμενο να υποβάλει στα Εθνικά Δικαστήρια συλλογικές αγωγές «κατά των εμπλεκομένων στην παραγωγή, εισαγωγή και διακίνηση καπνοβιομηχανικών προϊόντων με αίτημα την παράλειψη στο μέλλον της κατάχρησης της δεσπόζουσας θέσης τους και των εναρμονισμένων πρακτικών τους» και να ζητήσει την αποκατάσταση κάθε ζημίας των περιπτερούχων από τις πρακτικές αυτές.
 
Όπως επισημάνθηκε στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας, είναι πλέον κοινή διαπίστωση ότι μετά τις διαδοχικές αυξήσεις της φορολογίας καπνού και εν μέσω της οικονομικής κρίσης, μεγάλο μέρος των περιπτέρων έχει ήδη βάλει “λουκέτο” και η συντριπτική πλειοψηφία τους αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης.
 
Εκτιμάται ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και ο αφανισμός των καπνοπωλείων βρίσκεται επί θύραις, καθώς τα καπνικά αντιπροσωπεύουν ποσοστό 70 με 80% του συνολικού τζίρου.
 
Ακριβώς για αυτό αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση εξουσιοδοτημένης αντιπροσωπείας του κλάδου με τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών Δ.Κουσελά σε σύντομο χρόνο, πολύπλευρη ενημέρωσή του για τις εξελίξεις και τη χορήγηση προθεσμίας δεκαπέντε ημερών για την νομοθετική κατοχύρωση ελάχιστου βιώσιμου ποσοστού προμήθειας για την πώληση των καπνοβιομηχανικών προϊόντων (8%).
 
Σε διαφορετική περίπτωση ο κλάδος δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε