Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και οι μαθητές ακόμη περιμένουν τα βιβλία!

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και οι μαθητές ακόμη περιμένουν τα βιβλία!

Χριστούγεννα φτάνουν και η μόνη ελπίδα να φτάσουν βιβλία στα σχολεία είναι να τα φέρει ο Άγιος Βασίλης. Στο μεταξύ τα μισά παιδιά διαβάζουν από φωτοτυπίες.

Σύμφωνα με την Real News το ζήτημα δεν είναι ότι σε ευρωπαϊκή κατά τα άλλα χώρα, τα παιδιά δεν έχουν βιβλία αλλά ότι δεν υπάρχει και κανείς να ξέρει πότε θα γίνει αυτό.

Δύο μήνες πριν από το οριστικό κλείσιμο του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων οι εργαζόμενοι προειδοποιούν ότι ενδέχεται να μην προλάβουν να τυπώσουν περίπου 2 εκ. βιβλία ενώ οι ποιο αισιόδοξες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα “υπόλοιπο” βιβλίων της τάξης του 10-15%. Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το έχουν στα δημοτικά, αφού ακόμη δεν έχει τυπωθεί το 25% των βιβλίων που χρειάζονται τα παιδιά.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στον ΟΕΔΒ αναφέρει ερωτηθείς για το ποιος θα αναλάβει μετά την εκτύπωση, τη βιβλιοδεσία και την αποστολή βιβλίων στα σχολεία: “Μόλις κλείσει ο οργανισμός, η αρμοδιότητα για τα βιβλία περνά πλέον στον ΝΠΙΔ ‘Διόφαντο’, αλλά από όσο γνωρίζουμε έχει δρομολογηθεί η διαδικασία μόνο για τα βιβλία της επόμενης χρονιάς.Άρα μένει αναπάντητο το ερώτημα τι θα γίνει με τα υπόλοιπα βιβλία”.

Όπως αναφερει η εφημερίδα, αυτή τη στιγμή η διαδικασία εκτύπωσης των βιβλίων είναι στο 74%. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, στα Λύκεια οι ελλείψεις αγγίζουν το 30%, στα γυμνάσια το 40 με 50%. Στα δημοτικά της Θεσσαλονίκης εκτιμάται ότι έχει φτάσει το 45% των τίτλων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε