Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ταφόπλακα στα δώρα μισθωτών και συνταξιούχων του Δημοσίου

Ταφόπλακα στα δώρα μισθωτών και συνταξιούχων του Δημοσίου

– Δεν υπάρχουν ισοδύναμα μέτρα 2,5 δισ. ευρώ
– Γλιτώνουν τη μείωση οι χαμηλές συντάξεις;
– “Δεν θα πειράξουμε τα δώρα των ιδιωτικών υπαλλήλων” λέει το Οικονομικό επιτελείο

Οριστικά και αμετάκλητα έχει κλείσει σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το μέτρο της πλήρους περικοπής 13ου και 14ου μισθού και αντιστοίχως των συντάξεων στον Δημόσιο τομέα.

Πήγες από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης παραδέχονται ότι δεν έχουν βρεθεί ισοδύναμα μέτρα καθώς το ποσό είναι πολύ μεγάλο.

Δεν είναι δυνατόν να εξοικονομηθούν από άλλες πηγές 2,5 δισ. και έτσι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο υφίστανται άλλη μια δραματική μείωση του εισοδήματός τους.

Για να πάρουν ανάσα τα Ταμεία του Δημοσίου και τα ασφαλιστικά που βρίσκονται προ πραγματικού κραχ θα στραγγαλιστεί το εισόδημα εκατοντάδων χιλιάδων μισθωτών και συνταξιούχων έως και κατά 1.000 ευρώ το χρόνο.

Ως προς τον ιδιωτικό τομέα κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση παρέμβασης (έχει αυτό το δικαίωμα βάσει του νέου νόμου) προς την κατεύθυνση περικοπής 13ου και 14ου μισθού, τονίζοντας πως αυτό είναι θέμα εργοδοτών και εργαζομένων.

Ωστόσο η Τρόικα ζητά νέες ανατροπές σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και στο θέμα των ωραρίων και της πενθήμερης εργασίας επαναφέροντας θέμα εξαημέρου (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση).

Όλα τα μέτρα θα είναι στο φάκελο που θα παρουσιάσει στον Γερμανό ομόλογό του ο Γ. Στουρνάρας στο Βερολίνο. Μια συνάντηση που θα έχει τεχνοκρατικό χαρακτήρα, λένε οι ίδιες πηγές, με στόχο να πεισθεί ο κ. Σόιμπλε για τις προθέσεις της χώρας να τηρήσει τις δημοσιονομικές της δεσμεύσεις. O κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί και με τον υπ. εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

Διαβάστε επίσης:

Financial Times: Οι Γερμανοί έχουν ξεγράψει την Ελλάδα – New York Times: Οι αμερικανικές επιχειρήσεις ετοιμάζονται για τη δραχμή

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΔ:Το 12% ξαναρίχνουν στο τραπέζι και αναζητούν κι άλλα χρήματα!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε