Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ταφόπλακα στη μονιμότητα στο Δημόσιο

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Οι συμβάσεις ζουν και βασιλεύουν και όλα δείχνουν ότι το μέλλον είναι ένα κράτος… συμβασιούχων.

Το ΠΑΣΟΚ επισήμως λέει ότι θα ανοίξει θέμα άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο αργότερα, το 2013, ωστόσο ήδη μέσω της εργασιακής εφεδρείας και όχι μόνο προωθείται η λύση των συμβάσεων και μάλιστα αυτών ορισμένου χρόνου.

“Ακόμη κι αν δεν το θέλουμε εμείς το θέμα (της άρσης της μονιμότητα) θα τεθεί εξ αντικειμένου” δήλωσε ο κ. Μόσιαλος

Ας μιλήσουν καλύτερα οι αριθμοί. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις μέχρι το 2015 μόνο μέσω συνταξιοδοτήσεων θα έχουν φύγει 150.000 υπάλληλοι.

Τώρα μαθαίνουμε ότι 200.000 υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα αξιολογηθούν και κάποιοι από αυτούς μπαίνουν στο μικροσκόπιο για εργασιακή εφεδρεία (οι 20.000 άμεσα, διαβάστε τη σχετική είδηση).

Από τους υπαλλήλους αυτούς ένα ποσοστό 10% θα διατηρήσουν την εργασία του έστω και σε άλλο τομέα και θέση του Δημοσίου με βάση τα προσόντα τους.

Ένα ποσοστό ακόμη 30% θα συνεχίσει να δουλεύει στο δημόσιο αλλά όχι σε μόνιμη θέση, ούτε με σύμβαση αορίστου χρόνου αλλά με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Οι υπόλοιποι, δηλαδή οι έξι στους δέκα μετά από ένα χρονικό διάστημα 12 μηνών σε εργασιακή εφεδρεία θα απολυθούν.
Κάπως έτσι προκύπτει πως εκτός των ελάχιστον προσλήψεων (μία πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις) εκτός ενός ελαχίστου ποσοστού 10% που θα διατηρήσουν τη θέση τους στο δημόσιο μόνο το ένα τρίτο των υπαλλήλων από μια δεξαμενή 200.000 χιλιάδων θα συνεχίσουν με συμβάσεις μηνών στο Δημόσιο.

Αυτά μάλιστα την ώρα που σε ενάμιση χρόνο και με συνταγματική αναθεώρηση συντακτικού τύπου θα αρθεί η μονιμότητα.

Διαβάστε ακόμη:

Σε εφεδρεία 20.000 μέσα στο Φθινόπωρο

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε