Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

“Ταφόπλακα” στην αγορά αυτοκινήτου ο φόρος πολυτελείας

“Ταφόπλακα” στην αγορά αυτοκινήτου ο φόρος πολυτελείας

– Ακριβότερα ακόμα και αυτοκίνητα των 24.000
– “Φαρμάκι” ο φόρος πολυτελείας για τα τζιπ
– 48% πτώση στις  πωλήσεις τον Απρίλιο – Αρνητικό ρεκόρ τετραετίας

“Αυτή ήταν η χαριστική βολή ” με αυτή την κουβέντα έμπορος αυτοκινήτων θέλησε να δώσει το κλίμα που επικρατεί στην ερώτηση του Newsit για την επόμενη ημέρα στην αγορά αυτοκινήτου μετά την επιβολή του φόρου πολυτελείας για αυτοκίνητα εργοστασιακής αξίας άνω των 15.000.

Οι έμποροι είναι διπλά σοκαρισμένοι από τις εξαγγελείες που τους “έπιασαν στον ύπνο” για έναν ακόμη λόγο. Το ιστορικό αρνητικό ρεκόρ των 12.448 πωλήσεων αυτοκινήτων για τον μήνα Απρίλιο δίνει πτώσει στις πωλήσεις 48% σε σχέση με την τετραετία 2004-2009.

Από χθες πολλοί αντιπρόσωποι έτρεχαν να ακυρώσουν παραγγελίες αυτοκινήτων που έχουν κάνει καθώς με το νέο φόρο πολυτελείας η αύξηση στην τιμή ενός αυτοκινήτου φθάνει και τις 5 χιλ. ευρώ και οι πωλήσεις όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να ανακάμψουν.
 
Από σήμερα κιόλας ένα αυτοκίνητο 1600 κ.ε.  που κόστιζε μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή 24 χιλ. ευρώ πλέον φθάνει τα 25.500.

Σε χειρότερη θέση βρίσκονται οι έμποροι πολυτελών αυτοκινήτων. Εκέι το επιπλέον κόστος ξεπερνά τις 5.000 ευρώ για ένα αυτοκίνητο εμπορικής αξίας 60.000.

Αντιπρόσωπος μεγάλης εισαγωγικής εταιρίας αυτοκινήτων τζιπ σημείωσε με νόημα στο Newsit πως πλέον για όλους στο χώρο του αυτοκινήτου είναι δεδομένο πως θα υπάρξει μπαράζ απολύσεων.

Να θυμίσουμε πως το Newsit πρώτο πριν από 3 εβδομάδες είχε αναφερθεί στα προβλήματα που υπάρχουν στην Saab Ελλάδος όπου οι εργαζόμενοι υποχρεώθηκαν σε τετραήμερη εργασία και περικοπή αποδοχών 20%. Τώρα “τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα και θα απαιτηθούν ακόμα πιο δραστικά μέτρα ανέφερε  ο ίδιος επιχειρηματίας” 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε