Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ταξιδεύοντας στη Μεσσηνία – ΦΩΤΟ

Ταξιδεύοντας στη Μεσσηνία – ΦΩΤΟ

Η Μεσσηνία βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου. Συνδυάζει μοναδικά βουνό και θάλασσα. Ταξιδέψτε με το Νewsit στις μαγικές παραλίες της.

Η  Μεσσηνία είναι αναμφισβήτητα μια από τις ομορφότερες γωνιές της Ελλάδας. Κρύβει αμέτρητους  θησαυρούς και  προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις στους επισκέπτες. Πεντακάθαρες παραλίες,  δάση, μονοπάτια, καλντερίμια που ενώνουν γραφικά χωριά, ιστορικά μοναστήρια,  μερικά από  τα πιο καλοδιατηρημένα    βενετσιάνικα  κάστρα,  αρχαιολογικούς  χώρους ιστορικής  σημασίας,  μουσεία, διεθνή φεστιβάλ  και ατελείωτες φυσικές  ομορφιές.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης της Καλαμάτας είναι η παραλία της η οποία εκτείνεται σε μήκος 2,5 χλμ.και μπορείτε να φθάσετε από το κέντρο της πόλης ακόμη και περπατώντας. Η πανέμορφη παραλία με τους φοίνικες, τις χρωματιστές ομπρέλες και το ψιλό βότσαλο, έχει βραβευθεί με Γαλάζια σημαία, ενώ κατά μήκος της υπάρχουν πολλές ψαροταβέρνες και εστιατόρια.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΪΔΟΚΟΙΛΙΑΣ

Η Βοϊδοκοιλιά είναι αναμφισβήτητα η πιο δημοφιλής παραλία του Νομού Μεσσηνίας. Πρόκειται για μια παραλία αποτελούμενη από ψιλή άμμο, που σχηματίζει έναν σχεδόν ολοστρόγγυλο κόλπο , περικλείοντας μέσα του πεντακάθαρα καταγάλανα νερά. Καθώς ο όρμος έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος δεν έχει αλλοιωθεί από τουριστικές υποδομές και παρά το γεγονός πως δέχεται πολλούς επισκέπτες επικρατεί μια όμορφη ησυχία που την καθιστά ιδανική.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΟΝΕΑΣ

Η Παραλία του Φονέα, είναι από τις πιο γνωστές παραλίες της περιοχής, παρά το γεγονός ότι είναι καλά κρυμμένη. Η πρόσβαση πραγματοποιείται κατηφορίζοντας έναν μικρό χωμάτινο δρόμο λίγο έξω από την Καρδαμύλη. Το λευκό βότσαλο, τα γαλαζοπράσινα νερά της και οι βράχοι προσφέρουν φυσική σκιά και δημιουργούν μια μικρή όαση.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑΣ

Η παραλία της Φοινικούντας με τα καταγάλανα νερά προσελκύει πολλούςεπισκέπτες. Στην περιοχή θα βρειτε πληθώρα καταλυμάτων.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΖΑΓΚΑ

Η παραλία Ζάγκα είναι μια υπέροχη, ατελείωτη, αμμουδερή παραλία. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, μπαρ, ταβέρνες και θέσεις πάρκινγκ. Οι επισκέπτες μπορουν να διασκεδάσουν κάνοντας και θάλασσια σπορ.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ

Είναι γνωστή και ως η παραλία του Ζορμπά καθώς εκεί έζησε ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Αλέξης Ζορμπάς. Είναι από τις πιο όμορφες παραλίες της Μεσσηνίας και είναι οργανωμένη. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε ένα καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΙΑΛΟΒΑΣ

Η παραλία της Γιάλοβας βρίσκεται κοντά στην Πύλο,  είναι αμμώδης με καταγάλανα νερά και από εκεί θα απολαύσετε μαγικά ηλιοβασιλέματα.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΟΥΠΑΣ

Η παραλία της Στούπας βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον κεντρικό δρόμο του χωριού. Εχει ψιλή χρυσή άμμο και γαλάζια νερά.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΥΚΑΣ

Η παραλία της Μπούκας είναι από τις πιο γνωστές ακτές του Μεσσηνιακού Κόλπου. Είναι μεγάλης έκτασης με ψιλή άμμο. Είναι οργανωμένη και συγκεντρώνει πλήθος κόσμου τόσο το πρωί όσο και το βράδυ. Υπάρχουν εγκαταστάσεις αποδυτηρίων, γήπεδα beach volley, γήπεδα ποδοσφαίρου 5χ5, καφετέριες και μπαράκια.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΚΡΥΝΑΜΜΟΣ

Η παραλία Μακρυνάμμος η Μακρυάμμος είναι πολύ γνωστή και οργανωμένη παραλία κοντά στην Φοινικούντα. Είναι μεγάλη σε μέγεθος, αμμουδερή παραλία με τυρκουάζ νερά πλήρως οργανωμένη με κάμπινγκ, θαλάσσια σπορ και ταβέρνες. Έχει άριστη ποιότητα ακτής και νερών και έχει κερδίσει πολλές φορές Γαλάζια σημαία.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕΘΩΝΗΣ

Η πανέμορφη παραλία της Μεθώνης βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον παραλιακό δρόμο. Εχει μικρό βότσαλο και  πεντακάθαρα νερά και μπορείτε να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα ατενίζοντας τη θέα του κάστρου. Υπάρχουν πολλές ταβέρνες και καφέ όπου μπορείτε να απολαύσετε το φαγητόκαι τον καφέ σας.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΕΡΟΥΛΙΑ

Η παραλία Περούλια στην Κορώνη είναι μεγάλη σε μήκος με ψιλή χρυσή άμμο. Εχει beach bar όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας και πολύ κοντά στην παραλία υπάρχει ταβέρνα με ξεχωριστά σπιτικά φαγητά.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΙΚΡΑΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ



Η παραλία Μικράς Μαντίνειας απέχει από την πόλη της Καλαμάτας μόλις 7χλμ. Είναι στρωμένη με βότσαλο ενώ διαθέτει πάρα πολλές ταβέρνες, ουζερί και καφετέριες.

Οπως δήλωσε στο Νewsit o Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδοχων Μεσσηνίας Σπύρος Λαγωνικάκος “η Μεσσηνία είναι ένα από τα ομορφότερα κομμάτια της Πελοποννήσου. Εχουμε 57 χιλιόμετρα ακτών τα οποία είναι προσβάσιμα στους επισκέπτες. Οι περισσότερες παραλίες μας έχουν γαλάζιες σημαίες.  Φέτος λόγω της οικονομικής κρίσης οι τιμές των καταλυμάτων είναι εξαιρετικά ελκυστικές και κάνουμε ομαδικά και οικογενειακά πακέτα για να βοηθησουμε τους Ελληνες να κάνουν διακοπές. Επισης στις περισσότερες παραλίες μας οι επισκέπτες δε χρειάζεται να πληρώσουν για τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες παρά μόνο ότι καταναλώσουν στο κατάστημα που θα επιλέξουν. Σημαντικό είναι και το γεγονός πως ο ταξιδιώτης για να έρθει στη Μεσσηνία δε χρειάζεται να επιβαρυνθεί με υπέρογκα έξοδα (όπως τα ακτοπλοϊκά εισιτηρια για να πάει σε κάποιο νησί) καθώς ο νέος δρόμος έχει ρίξει πολύ το κόστος που θα πληρώσει κάποιος για βενζίνη“.

Aκούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο κ.Λαγωνικάκος…

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ
Οδικώς το ταξίδι απο τη Αθήνα προς την Καλαμάτα διαρκεί από τον καινούργιο δρόμο 2,5 ώρες.
Αεροπορικώς απο το ΕΛ.Βενιζέλος. Η πτήση διαρκεί 30 λεπτά.

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
– Το φημισμένο ελαιόλαδο της ευλογημένης τούτης γής το οποίο έχει βραβευτεί με διεθνείς διακρίσεις.
– Τα μεταξωτά μαντήλια με παράδοση αιώνων.
– Το παστό, το σύγκλινο, λουκάνικο με πορτοκάλι, πέτουλες η πλακόπιτες, το υπέροχο τυρί σφέλα, η παραδοσιακή γουρνοπούλα.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΥ: ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ταξιδεύοντας στη Λευκάδα – ΦΩΤΟ

Ταξιδεύοντας στη Ρόδο – ΦΩΤΟ

Ταξιδεύοντας στη Μήλο – ΦΩΤΟ

Ξενοδοχείο της Ελλάδας στα 10 καλύτερα του κόσμου – ΦΩΤΟ

Ελληνικό νησί στα 10 καλύτερα ταξίδια του κόσμου – ΜΑΓΙΚΕΣ ΦΩΤΟ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε