Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ταμειακές στα ταξί εσείς; Απεργία διαρκείας εμείς!

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

 Ετσι απαντούν οι οδηγοί ταξί στην απόφαση της κυβέρνησης να μην τους εξαιρέσει από τα νέα φορολογικά μέτρα.

Οι ιδιοκτήτες ταξί  αντιδρούν στην αλλαγή του τρόπου φορολόγησης τους και απειλούν με απεργία διαρκείας.
 
Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θ. Λυμπερόπουλος απάντησε με σκληρά λόγια στο Θ. Πάγκαλο που είχε αποκαλέσει τους ιδιοκτήτες ταξί φοροφυγάδες λέγοντας ότι : “Τα ταξί δεν είναι Οτσαλάν να παραδόσουν όπλα τόσο εύκολα. Θα  προχωρήσουμε σε απεργία διαρκείας”. 

Η απάντηση όμως ήρθε από τον υφυπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη ο οποίος όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει η κυβέρνηση μπροστά στην άρνηση των οδηγών ταξί να βάλουν ταμειακές μηχανές, εκείνος απάντησε: “Υπάρχει και άλλη λύση. Η απελευθέρωση του επαγγέλματος…”

Και οι βενζινοπώλες θεωρούν άδικο να φορολογηθούν με βάση τις ταμειακές μηχανές. Υποστηρίζουν πως το καύσιμο ανάλογα με την θερμοκρασία αλλάζει όγκο και είναι αδύνατο με τις ταμειακές μηχανές να υπάρχει η σωστή αναλογία του καύσιμου που αγοράστηκε με αυτο που πωλήθηκε.
 

Όπως είχε αποκαλύψει το NEWSIT μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για προνομιακή μεταχείριση σε βάρος μισθωτών η κυβέρνηση κάνει πίσω στο θέμα των ταμειακών μηχανών.
 
Μετά από έκτακτη σύσκεψη το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε ότι από την 1η Ιουλίου 2010 και όχι από την 1η Ιανουαρίου του 2011 θα μπουν ταμειακές μηχανές παντού. Μάλιστα σε λαϊκές αγορές, περίπτερα, ταξί και βενζινάδικα θα μπουν ταμειακές από την 1η Απριλίου.
 
Τα εισοδήματα όλων των επιτηδευματιών θα φορολογούνται λογιστικά δηλαδή με βάση τα βιβλία εσόδων – εξόδων. Για το πρώτο εξάμηνο τα εισοδήματα τους θα προσδιοριστούν με βάση το τεκμαρτό σύστημα.
 
Η αρχική ρύθμιση προέβλεπε ότι ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών θα συνέχιζαν για όλο το 2010 να φορολογούνται τεκμαρτά και όχι με βάση το πραγματικό εισόδημα που έχουν. Δηλαδή η κυβέρνηση διατηρούσε μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2011 το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τους εκμεταλλευτές ταξί, φορτηγών δημόσιας χρήσης, λεωφορεία ΚΤΕΛ, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ, μηχανικούς και αρχιτέκτονες, λιανοπωλητές, πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, βενζινάδικα και περίπτερα.
 
Η ρύθμιση αυτή είχε προκαλέσει αντιδράσεις ότι δεν μπορεί σε μια τόσο δύσκολη περίοδο που οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι καλούνται και πάλι να πληρώσουν τα σπασμένα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες να μένουν στο απυρόβλητο και να αναβάλλονται τα μέτρα που οδηγούν στην αντικειμενικότερη φορολόγηση τους και στον περιορισμό της φοροδιαφυγής.
 
Νέο όμως χαράτσι καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες αφού στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο έρχονται αλλάγες τελικά και στο αφορολόγητο της πρώτης κατοικίας. Όπως είχε αποκαλύψει το Newsit καταργείται το αφορολόγητο της πρώτης κατοικίας. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε