Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Task Force: Να κοπούν οι μισές υπηρεσίες όλων των υπουργείων

Task Force: Να κοπούν οι μισές υπηρεσίες όλων των υπουργείων

Μαχαίρι στο περίπου 50% των υπηρεσιών όλων σχεδόν των υπουργείων προτείνουν οι ομάδες εργασίας που έχουν ξεκινήσει την αξιολόγηση των δομών του κράτους με την επίβλεψη της Task Force.

Η πρόταση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν αντίστοιχα και οι θέσεις ευθύνης, καθώς, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, πολλά διευθυντικά στελέχη θα μείνουν χωρίς αντικείμενο εργασίας και χωρίς υπαλλήλους. Το Δημόσιο από τις αρχές του επόμενου έτους θα λειτουργεί με σχεδόν τους μισούς τμηματάρχες, διευθυντές και γενικούς διευθυντές.
Επίσης, το προσωπικού που υπηρετεί στις υπό κατάργηση υπηρεσιακές μονάδες, θα μετακινηθεί σε κάποια άλλη υπηρεσία από εκείνη στην οποία εργάζεται στο πλαίσιο του ίδιου υπουργείου ή κάποιου άλλου δημόσιου φορέα.

Η Task Force “ανακάλυψε” ότι στα υπουργεία υπάρχουν “νεκρές” υπηρεσιες, ότι έχουν συσταθεί για ψηφοθηρικούς κυρίως λόγους “οργανισμοί -σφραγίδες” και ότι υπάρχουν υπηρεσιακές μονάδες που επιτελούν περιττές και άχρηστες αρμοδιότητες και προτείνουν την άμεση κατάργησή τους.

Την ίδια διαπίστωση είχαν κάνει κάνει και στελέχη του ΟΟΣΑ και είχαν προτείνει κατάργηση του 30% των δομών του κράτους στον πρώην υπουργό Δημήτρη  Ρέππα.

Διαβάστε

Έλεγχοι σε όλα τα έξοδά μας – Πρόσθετοι φόροι για τους παραβάτες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε