Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Taxisnet: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ΕΝΦΙΑ

Taxisnet: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ΕΝΦΙΑ

Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστά του ΕΝΦΙΑ στο Taxisnet. Εφάπαξ στις 30 Σεπτεμβρίου, είτε σε πέντε δόσεις η πληρωμή του φόρου ακινήτων. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Ξεκίνησε αργά χθες το βράδυ της Κυριακής (λίγο πριν από τα μεσάνυχτα) και ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 3 ώρες, η ανάρτηση στο Taxisnet των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΝΦΙΑ 2016. Οι φορολογούμενοι με τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet μπορούν να ανοίξουν την εφαρμογή Ε9 και μέσω αυτής να εκτυπώσουν το εκκαθαριστικό τους σημείωμα. Εναλλακτικά μπορούν μέσα από το λογαριασμό τους στο Taxisnet να επιλέξουν τις «Οφειλές εκτός ρύθμισης», όπου επίσης θα πληροφορηθούν το ποσό του φόρου, καθώς και το ύψος των 5 δόσεων.

Υπενθυμίζεται οτι ο ΕΝΦΙΑ του 2016 πληρώνεται με δύο τρόπους: α) Εφάπαξ μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2016, β) σε πέντε μηνιαίες δόσεις, η πρώτη από τις οποίες λήγει στο τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία στο τέλος Ιανουαρίου 2017. Φέτος, περίπου 420.000 φορολογούμενοι θα πληρώσουν από 10 έως 50 ευρώ περισσότερα σε σχέση με πέρυσι, 270.000 φορολογούμενοι θα πληρώσουν πάνω από 50 ευρώ περισσότερα και 1,5 εκατομμύριο πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν έως 10 ευρώ παραπάνω.

Περίπου 60.000 είναι τα ξενοίκιαστα ακίνητα τα οποία φέτος δεν θα έχουν την έκπτωση του 20% ενώ οικόπεδα και οικοδομές που δεν έχουν εξαντλήσει τον συντελεστή δόμησης και αντιμετωπίζονται ως οικόπεδα θα έχουν επιβάρυνση έως 25%. Επίσης, ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ, υπάγονται πλέον στον συμπληρωματικό φόρο με αύξηση συντελεστών.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε