Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ταυτοποιήθηκε ο «Ε.Α.» για την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο αντιαρματικός εκτοξευτής ρουκετών που βρέθηκε στη γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα στην Κυψέλη είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση κατά της πρεσβεία των ΗΠΑ το 2007.

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από τους ειδικούς της Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και σχετίζονται με τα ευρήματα από τη γιάφκα του «Επαναστατικού Αγώνα» που εντοπίστηκε στην Κυψέλη στις 19 Απριλίου.

Η Αστυνομία είχε παραγγείλει από το εξωτερικό 12 ρουκέτες προκειμένου να κάνει τις δοκιμαστικές βολές με τον εκτοξευτή που βρέθηκε στη γιάφκα της Κυψέλης. Αφού έγιναν οι δοκιμές και τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με τα ευρήματα από την επίθεση της 12ης Ιανουαρίου του 2007 στην αμερικανική πρεσβεία, προέκυψε ότι τότε, τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, είχαν χρησιμοποιήσει τον ίδιο εκτοξευτή ρουκετών.

Στο διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου της πολυκατοικίας που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αιγίνης 8 και Ύδρας είχαν βρεθεί μεταξύ άλλων εκτοξευτήρας ρουκετών RPG-7, πέντε ρουκέτες, δύο πυροβόλα όπλα, ένα υποπολυβόλο ΜΡ5, τρεις χειροβομβίδες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε