Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Τελεσίγραφο Πανάρετου στα ΑΕΙ: Χρήματα τέλος αν δεν στείλετε στοιχεία για το επιστημονικό προσωπικό

Το υπουργείο Παιδείας με έγγραφο που απέστειλε ο υφυπουργός κ. Γ. Πανάρετος στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, τους προειδοποιεί ότι όποιος δεν στέλνει τα στοιχεία που ζητούνται απο το υπουργείο Παιδείας δεν θα χρηματοδοτείται!

‘Ηδη, ο κ. Πανάρετος έχει ζητήσει στοιχεία περί των μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ που είναι συγγενείς μεταξύ τους αλλά και συνολικά περί της διαδικασίας κάλυψης θέσεων διδασκόντων που έχουν προκηρυχθεί τα τελευταία χρόνια. Μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει καμία απάντηση. Τα πανεπιστήμια έχουν επικαλεστεί προσωπικά δεδομένα και έχουν προσπεράσει το θέμα χωρίς να απαντήσουν στην καταληκτική ημερομηνία της 19ης Νοεμβρίου που είχε θέσει ο κ. Πανάρετος.

«Σας ενημερώνουμε ότι έχουν προωθηθεί στην υπηρεσία δημόσιων επενδύσεων του υπουργείου μας όλες οι εκκρεμείς αποφάσεις χρηματοδοτήσεων του οικονομικού έτους 2010 για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας για την έκδοση των σχετικών χρηματικών ενταλμάτων, παρότι δεν έχουμε λάβει όλα τα στοιχεία που σας έχουμε ζητήσει με διάφορα έγγραφα μας», αναφέρεται στο έγγραφο που έστειλε σήμερα ο κ. Πανάρετος στις διοικήσεις των Ιδρυμάτων Αανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας.

«Για το οικονομικό έτος 2011, οι χρηματοδοτήσεις των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ θα εκτελούνται σύμφωνα με τα ποσοστά διάθεσης των πιστώσεων που θα χορηγεί το υπουργείο Οικονομικών. Ομως, σε περίπτωση που κάποιο εκπαιδευτικό Ιδρυμα δεν αποστέλλει έγκαιρα στοιχεία, που τυχόν θα του ζητηθούν απο το υπουργείο Παιδείας και τα οποία κρίνονται απαραίτητα για τη υλοποίηση της πολιτικής της εκπαίδευσης, θα αναστέλλεται η χρηματοδότηση του μέχρις ότου εκπληρώσει τη σχετική υποχρέωση του», καταλήγει το έγγραφο του υφυπουργού Παιδείας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε