Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Τέλη Μαΐου – αρχές Ιουνίου στην Αθήνα ο Ερντογάν

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Γιά “θεαματικά αποτελέσματα” που θα έχει το…

ταξίδι Ερντογάν στην Αθήνα -στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου- έκανε λόγο από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας κ.Μπαγίς.


Και ο κ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε οτι έχει απευθύνει πρόσκληση στον Ταγίπ Ερντογάν να έρθει στην Αθήνα.

Ο Τούρκος υπουργός συναντήθηκε με τον Έλληνα Υπουργό Επικρατείας, Χ.Παμπούκη, ενώ προς το τέλος της συνάντησης παρών ήταν και ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου.


Μιλώντας στους Τούρκους δημοσιογράφους ο κ.Μπαγίς εμφανίστηκε εξαιρετικά αισιόδοξος για τα αποτελέσματα που θα έχει το ταξίδι Ερντογάν στην Αθήνα. «Η νέα ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει θετικά το ζήτημα της επίλυσης των προβλημάτων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», ανέφερε.

«Ούτε η Τουρκία, ούτε και η Ελλάδα χρειάζονται περισσότερους στρατιωτικούς αμυντικούς μηχανισμούς. Έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη από σχολεία, νοσοκομεία, ή αεροδρόμια και βιβλιοθήκες. Θέλουμε την λύση των προβλημάτων, ώστε να μην είναι το Αιγαίο θάλασσα των στρατιωτών”, σημείωσε ο κ. Μπαγίς. 

Αναφερόμενος στο Κυπριακό υπογράμμισε ότι «για πρώτη φορά τόσο στην Αθήνα όσο και στην Άγκυρα υπάρχουν δύο κυβερνήσεις, που επιθυμούν ειλικρινά την λύση του Κυπριακού». Επιπλέον ο κ.Μπαγίς είπε ότι στις 30 Μαρτίου θα εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν των κυρίων Χριστόφια και Ταλάτ στην Κύπρο, προεξοφλώντας ότι “το ανακοινωθέν θα είναι γενναίο και θα έχει τη στήριξη της Άγκυρας και της Αθήνας”.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ.Δρούτσας και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Χρυσοχοϊδης ανέβαλαν τις προγραμματισμένες επισκέψεις τους στην Τουρκία, εξαιτίας της κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε