Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Τελικά δεν γίνονται υποκλοπές μέσω των ΚΑΦΑΟ!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις της ΑΔΑΕ και δόθηκε λάθος εικόνα όσον αφορά την ασφάλεια των υπαίθριων κατανεμητών του ΟΤΕ.

O ΟΤΕ έχει θέσει σε εφαρμογή αυτόματο σύστημα τηλεπίβλεψης των ΚΑΦΑΟ, το οποίο επιτρέπει τον ακριβή εντοπισμό περιπτώσεων παράνομης επέμβασης στους κατανεμητές και την άμεση αντίδραση του.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της, Ανδρέας Λαμπρινόπουλος και οι οποίες, σύμφωνα με την Αρχή, παρερμηνεύτηκαν από μερίδα του Τύπου. (διαβάστε τη σχετική είδηση)

Σύμφωνα με την ΑΔΑΕ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα περιστατικά ασφάλειας που αναφέρονται στην Έκθεση της Αρχής, ο κ. Λαμπρινόπουλος ανέφερε παραδείγματα περιστατικών ασφάλειας που κατά καιρούς έχουν εντοπιστεί, μεταξύ άλλων και μαγνητόφωνα παράνομης καταγραφής επικοινωνιών.

Η περίπτωση αυτή, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΔΑΕ, επισημάνθηκε ως σπάνιο περιστατικό και σε καμία περίπτωση δεν εμφανίζεται σε εκτεταμένη κλίμακα, όπως παρουσιάζεται σε κάποια δημοσιεύματα. Διευκρινίζεται μάλιστα ότι τέτοιο περιστατικό δεν έχει αναφερθεί στην ΑΔΑΕ στο πρόσφατο παρελθόν.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι οι πάροχοι, σε εφαρμογή διατάξεων των Κανονισμών που έχει εκδώσει η ΑΔΑΕ, έχουν λάβει μέτρα ασφάλειας, με συνέπεια να έχουν περιοριστεί οι περιπτώσεις παραβιάσεων του απορρήτου των επικοινωνιών.

Διαβάστε επίσης: Καθημερινά γίνονται υποκλοπές! – Η ΑΔΑΕ σηκώνει τα χέρια ψηλά

Υπεγράφη επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας στον ΟΤΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε