Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Τέλος για τα παπούτσια Elite; Τι λένε οι εργαζόμενοι στο Newsit

Τέλος για τα παπούτσια Elite; Τι λένε οι εργαζόμενοι στο Newsit

To χρονικο της κρίσης που οδήγησε μια ακμαία εταιρεία στη σημερινή κατάσταση.

Η κάποτε μεγαλύτερη ελληνική υποδηματοποιία ΕLITE ΑΒΕΕ δεν κατάφερε να πετύχει συνδιαλλαγή με τους πιστωτές της μετά τη δικαστική απόφαση της περασμένης εβδομάδας.

To Νewsit επικοινώνησε με τους εργαζόμενους και μάθαμε πως η εταιρεία σκοπεύει να ασκήσει έφεση καθώς προτού προσφύγει στην δικαιοσύνη στις 3 Φεβρουαρίου 2011, είχε εξασφαλίσει την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και είχε και τη στήριξη των εργαζομένων καθώς και των προμηθευτών της.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία απασχολεί συνολικά 120 εργαζόμενους και διατηρεί 8 καταστήματα λιανικης πώλησης, ενώ όταν ξεκίνησαν τα προβλήματα τον Δεκέμβριο του 2009 απασχολούσε 250 εργαζόμενους και διατηρούσε δεκάδες καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Όπως δήλωσε στο Newsit o Θοδωρής Βλάχος, μέλος της επιτροπής αγώνα των εργαζομένων “εμείς πιστεύουμε πως όταν μιλάμε για ανάπτυξη θα πρέπει να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο να δουλέψουν οι ελληνικές επιχειρήσεις γιατί μόνο έτσι θα βγούμε από την οικονομική κρίση. Αν δεν υπάρχει εργασία δε θα υπάρξει έξοδος από την κρίση. Πρέπει να δοθεί λύση άμεσα προς όφελος των εργαζομένων και της εταιρείας”.

Ακούστε τι δήλωσε στο Newsit ο κύριος Θοδωρής Βλάχος:

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Τον Δεκέμβριο του 2009 οταν η εταιρεία είχε τζίρο 30 εκατομμύρια ευρώ αντιμετώπισε προβλήματα ρευστότητας καθώς χρωστούσε πολλά σε προμηθευτές και έτσι αποφασίστηκε να κλείσει τον τομέα της παραγωγής και να ασχοληθεί με το εμπόριο στα καταστήματα που διέθετε υπό την επωνυμία της

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας η οποία έληξε τον Δεκέμβριου του 2010. Στη διάρκεια αυτού του χρόνου οι εργαζόμενοι πληρώνονταν ένα τμήμα του μισθού τους από τον ΟΑΕΔ και το υπόλοιπο από την επιχείρηση ενώ τα δώρα και τα επιδόματα τους καταβάλλονταν κανονικά. Οι εργαζόμενοι βέβαια άρχισαν να λιγοστεύουν, άλλοι αποχώρησαν με τη θέλησή τους και άλλοι απολύθηκαν και αποζημιώθηκαν. Εφυγαν 130 άτομα και αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι είναι 120. Στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2010 υπήρξε μια συμφωνία εργαζομένων και προμηθευτών ώστε η εταριεία που είχε εξασφαλίσει την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου να ξαναβγεί στις αγορές για να δανειοδοτηθει και έτσι να ξαναξεκινήσει η παραγωγή και στο εργοστάσιο και ορίστηκε δικαστήριο για τις 3 Φεβρουαρίου 2011. Η απόφαση που βγήκε την περασμένη εβδομάδα δεν ικανοποιεί ούτε την εταιρεία, ούτε τους εργαζόμενους.

Διαβάστε επίσης: Τέλος για τα παπούτσια Elite;

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε