Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τέλος οι συντάξεις από τον ΟΑΕΕ – Στον αέρα 305.000 συνταξιούχοι

Τέλος οι συντάξεις από τον ΟΑΕΕ – Στον αέρα 305.000 συνταξιούχοι
Δεκτή η παραίτηση του διοικητή του ΟΑΕΕ. Ο οργανισμός αδυνατεί να πληρώσει τις συντάξεις σε χιλιάδες συνταξιούχους.

 

Ο κίνδυνος διακοπής καταβολής των συντάξεων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών σε περισσότερους από 305.000 δικαιούχους το αργότερο από τον Αύγουστο και μετά, εξανάγκασε χθες το διοικητή Κωνσταντίνο Παπαθανασίου να γνωστοποιήσει στον Ανδρέα Λοβέρδος την πρόθεση του να παραιτηθεί.

Αμέσως μετά το σημερινό υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος με ανακοίνωση του αποδέχεται την παραίτηση του κ.Παπαθανασίου.

‘ Έλαβα την επιστολή παραίτησής σας και θέλω να σας ευχαριστήσω για την ειλικρινή συνεργασία, που είχαμε τους τελευταίους αυτούς, ιδιαίτερα δύσκολους και απαιτητικούς, μήνες και να σας ευχηθώ ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια.

 Η περίπτωση του ΟΑΕΕ, λόγω των ιδιομορφιών της, που καλά γνωρίζετε, μας αναγκάζει να έχουμε όλες μας τις δυνάμεις σε επιφυλακή και την προσοχή μας τεταμένη σε διαρκή βάση, αφού το πρόβλημα για την ομαλή συνέχιση της καταβολής των συντάξεων παραμένει οξύ. Για το λόγο αυτό, αλλά και εξαιτίας του κινδύνου να υπάρξουν πρόσκαιρα φαινόμενα ασυνέχειας ή διοικητικού κενού, σας παρακαλώ, γνωρίζοντας την ευσυνειδησία σας, αλλά και την αίσθηση καθήκοντος, που σας διακρίνει, και πάντα σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Νόμο, να συνεχίσετε να ασκείτε τα καθήκοντά σας, έως ότου διοριστεί ο επόμενος διοικητής του ΟΑΕΕ.” αναφέρει ο κ.Λοβέρδος.

Ο κ. Παπαθανασίου σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”, σε επιστολή του προς τον υπουργό, λέει ότι η επικείμενη παύση πληρωμών και κάλυψης των παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε βάρος και των 840.000 ασφαλισμένων οφείλεται στην άρνηση του υπουργείου Οικονομικών να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες.
 
Ο διοικητής του ΟΑΕΕ αναφέρει ότι παρά τα μέτρα και τις προτάσεις που υπέβαλε από πέρσι η κυβέρνηση δεν έδειξε τη διάθεση να εφαρμόσει τις απαιτούμενες ρυθμίσεις και να καλύψει το έλλειμμα για το 2010. Το γεγονός αυτό οδηγεί το φορέα ασφάλισης σε αδυναμία καταβολής των συντάξεων καθώς και κάλυψης των παροχών Υγείας από τα μέσα του καλοκαιριού και μετά.
 
Αυτό σημαίνει ότι από τον Ιούλιο ή το αργότερο από τον Αύγουστο θα είναι το πρώτο μεγάλο Ταμείο το οποίο θα χρεοκοπήσει, προχωρώντας είτε στη διακοπή της χορήγησης των συντάξεων είτε στην πληρωμή με έναντι μέχρι νεωτέρας.
 
Μάλιστα όπως ανέφεραν και ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ στο Newsit ενώ περίμεναν την σύνταξη τους στις 25 Μαΐου έχει περάσει μία εβδομάδα χωρίς να πάρουν τίποτα αλλά και χωρίς καμία ενημέρωση.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε