Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Τέλος οι τζαμπατζήδες στα μέσα μεταφοράς

Κατα 30% αυξήθηκαν τα πρόστιμα μετά τις εφόδους που ξεκίνησε το νέο σώμα ελεγκτών του ΟΑΣΑ.

Απο τις αρχές Απριλίου οπότε ξεκίνησαν οι εντατικοί έλεγχοι των επβατών στα μέσα μεταφοράς οι πωλήσεις καρτών απεριοριστων διαδρομών καταγράφουν σημαντική άυξηση.

Μόνο το τριήμερο 11- 14 Απριλίου τα πρόστιμα αυξήθηκαν κατα 30% ενώ σημαντική μείωση παρατηρήθηκε στα πλαστά εισιτήρια.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι αυξήθηκαν κατά 100% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2010 και κατά 200% σε σχέση με το 2009,

Οι έλεγχοι είναι καθημερινοί και ο φόβος για έφοδο ελεγκτών στα μέσα μεταφοράς κάνει τους πολίτες να αγοράζουν εισιτήρια.

ΦΩΤΟ NEWSIT

Οπως αναφέρει η κυρία που θα ακούσετε, τις τελευταίες 10 μέρες σχεδον καθημερινά συναντά ελεγκτές στα λεωφορεία.

Ο ΟΑΣΑ εφαρμόζει συγκεκριμένες διαδικασίες για τους επιβάτες που δεν έχουν επικυρώσει κανένα εισιτήριο ή το κατάλληλο εισιτήριο (π.χ. μειωμένο) ή δεν φέρουν την κάρτα απεριορίστων διαδρομών ή βεβαίωση που να πιστοποιεί τη νομιμότητα στην χρήση μειωμένου κομίστρου.

Ποια είναι η διαδικασία

Συγκεκριμένα, αν κατά τον έλεγχο κάποιος επιβάτης δεν φέρει μαζί του τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τότε δύναται να κάνει μια απλή αίτηση στον ΟΑΣΑ και το πρόστιμο να μειωθεί (σε περίπτωση επίδειξης βεβαίωσης ότι δικαιούται μειωμένο κόμιστρο) ή και να διαγραφεί (σε περίπτωση επίδειξης βεβαίωσης ότι δικαιούται ελεύθερη μετακίνηση όπως για παράδειγμα οι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών).

Οι περιπτώσεις μείωσης ή διαγραφής του προστίμου αναφέρονται κυρίως σε επιβάτες που κατά τον χρόνο του έλεγχου εντοπίσθηκαν να μην φέρουν μαζί τους:
• ετήσια ή μηνιαία κάρτα απεριόριστων διαδρομών
• φοιτητικό ή μαθητικό πάσο – ταυτότητα
• αστυνομική ταυτότητα (για τους επιβάτες άνω των 65 ετών που δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο).

Μετά τις γιορτές του Πάσχα αναμένονται ακόμα πιο θετικά αποτελέσματα καθώς

• θα εφαρμοστεί πλήρες πρόγραμμα δειγματοληπτικού ελέγχου σε όλα τα μεταφορικά μέσα στο σύνολο του λεκανοπεδίου,
• θα ενταντικοποιηθούν οι έλεγχοι της λαθρεπιβίβασης, με έμφαση στις γραμμές που εκτιμούνται υψηλά ποσοστά λαθρεπιβίβασης
• συνεργασία της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων για την επιτήρηση των στάσεων αφετηρίας και των κοινόχρηστων χώρων των σταθμών σταθερής τροχιάς στο κέντρο της Αθήνας, όπου παρατηρείται παραεμπόριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΑΣΑ έχει συστήσει ειδική μονάδα με στόχο την άμεση ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. και του ΣΔΟΕ, καθώς και την αυθημερόν διαβίβαση στη Δικαιοσύνη των υποθέσεων εντοπισμού πλαστών εισιτηρίων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε