Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Τέλος τα φάρμακα για το Δημόσιο από 1η Οκτωβρίου

Χωρίς φάρμακα απειλούνται να μείνουν για άλλη μια φορά οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου

Τελεσίγραφο προς τον πρόεδρο του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) κ. Κ. Σουλιώτη ότι θα σταματήσουν από την 1η Οκτωβρίου να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του Δημοσίου έστειλαν οι εκπρόσωποι του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.
 
Οπως δηλώνουν, ο ΟΠΑΔ χρωστά στους φαρμακοποιούς της Αττικής 140 εκατ. ευρώ από τον περασμένο Ιανουάριο. «Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία πληρωμή εκ μέρους του ΟΠΑΔ. Οι όποιες υποσχέσεις σας δεν θα λαμβάνονται υπόψη από τούδε και στο εξής, παρά μόνον οι πράξεις σας» αναφέρουν. Οι φαρμακοποιοί δηλώνουν ότι η απόφασή τους να μη χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του Δημοσίου από την 1η Οκτωβρίου θα αλλάξει μόνο όταν εξοφληθεί το σύνολο των χρεών.

Από την πλευρά του ο κ. Σουλιώτης δηλώνει ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η εκταμίευση χρημάτων για την πληρωμή μέρους των οφειλών. «Αντιλαμβανόμαστε ότι το μεγάλο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί για την αποπληρωμή των φαρμακοποιών δυσχεραίνει τη θέση του κλάδου» σημειώνει, «αλλά εξαιτίας της υφιστάμενης δημοσιονομικής συγκυρίας οι οικονομικές δυνατότητές του εξαρτώνται άμεσα από την επιχορήγησή του».

 

Διαβάστε επίσης:

Στερεύουν τα φαρμακεία από βασικά φάρμακα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε