Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τέμπη: “ξένος διαιτητής” για τις ευθύνες

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Νέες καθυστερήσεις θα φέρει η “διαιτησία” για το ποιος φταίει και κυρίως ποιος θα πληρώσει το κόστος αποκατάστασης του δρόμου

καθώς η μεν εταιρία που έχει αναλάβει το έργο αρνείται ότι έχει την παραμικρή ευθύνη, ενώ το υπουργείο απαντά ότι έπρεπε να έχει λάβει τα μέτρα της.

Στη συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρίας που έχει αναλάβει την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου ήταν και η συντήρηση του υπάρχοντος.
Η εταιρία λέει ωστόσο ότι η κατάρρευση των βράχων οφείλεται σε ακραίο φαινόμενο και πως ό,τι έργο έπρεπε να κάνει το είχε κάνει, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι το ίδιο το Κράτος της είχε απαγορεύσει περαιτέρω παρεμβάσεις.
Πληροφορίες μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή” μιλούν για έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος που έδινε την ευκαιρία στην εταιρία να καθυστερήσει τα έργα στήριξης.
Το υπουργείο πως έχει ευθύνη η εταιρία από τη στιγμή που στις συμβατικές της υποχρεώσεις ήταν η συντήρηση του δρόμου.
Εκτός των ποινικών ευθυνών για το θάνατο του Ιταλού μηχανικού υπάρχει και το θέμα του τεράστιου κόστους αποκατάστασης του σημείου όπου έγινε η κατολίσθηση.
Έτσι το θέμα, όπως προβλέπεται στη σύμβαση, θα οδηγηθεί σε “εξωτερικό διαιτητή” (είτε διεθνή οίκο, είτε ομάδα εμπειρογνωμόνων από την Ελλάδα).
Άγνωστο παραμένει το ποιες θα είναι οι επιπτώσεις της διαιτησίας στον χρόνο παράδοσης του δρόμου στην κυκλοφορία, καθώς ακόμη δεν έχει μετακινηθεί ούτε πέτρα από το σημείο καθώς πρέπει να γίνει αυτοψία από όλες τις επιτροπές και τους ειδικούς.
 
Όλα αυτά την ώρα που οι εναλακτικές διαδρομές σε πολλά σημεία είναι επικίνδυνες όπως αποκάλυψε το newsit.
Διαβάστε το σχετικό άρθρο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε