Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τέρμα στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών

Η υπουργός Παιδείας
Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Νέο νομοσχέδιο για τις προσλήψεις εξήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Η Άννα Διαμαντοπούλου ενημέρωσε την Τετάρτη την επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και εξήγησε ότι είναι στόχος του Υπουργείου να μπει τέλος στις προνομιακές αποσπάσεις εκπαιδευτικών. Η υπουργός Παιδείας επέκρινε την κυβέρνηση για τις 1000 αποσπάσεις στη διάρκεια του καλοκαιριού και τα κενά που δημιουργήθηκαν. 

«Η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και στην προεκλογική περίοδο με 700 αποσπάσεις τον Ιούλιο, 300 τον Αύγουστο, ενώ 120 τις “φάγαμε στο κεφάλι” με το που αναλάβαμε. Δεν μπορεί οι αποσπάσεις να είναι στα χέρια του υπουργού. Πρέπει να λήξει το θέμα αυτό και να αποφασίζονται από υπηρεσιακά συμβούλια, τα οποία επίσης δεν μπορεί να ορίζει ο υπουργός» εξήγησε η κυρία Διαμαντοπούλου. 

Επιπλέον στο νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει το Υπουργείο για τις αποσπάσεις θα δίνονται επιπλέον κίνητρα στους εκπαιδευτικούς που θα επιλέξουν σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές αλλά δεν θα παίρνουν μόρια αν έχουν αποσπαστεί σε άλλη περιοχή. 

Για την ανάκληση των αδειών των κολεγίων η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι “δεν είναι μόνο η έκδοση της σχετικής ευρωπαϊκής απόφασης, αλλά και ο τρόπος που έγινε και δόθηκαν αυτές οι παράνομες άδειες”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε