Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Τέσσερα εκ. ευρώ για τις στολές της δημοτικής αστυνομίας!

Πηγάδι χωρίς πάτο στο οποίο εξαφανίζεται συνεχώς πακτωλός δημόσιου χρήματος αποτελεί η υπερχρεωμένη τοπική αυτοδιοίκηση σύμφωνα με το ενιαίο πόρισμα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπ. Οικονομίας για το 2009.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το ΒΗΜΑ της Κυριακής ο πρώτος δήμος της χώρας, δαπάνησε τέσσερα εκ. ευρώ για τις στολές της δημοτικής αστυνομίας!

Σε έγγραφο του ΥΠΕΣ που εστάλη στη Γ.Γ.Εμπορίου αναγράφονται αναλυτικά όλες οι προμήθειες των ΟΤΑ. Στη δεύτερη σελίδα έκπληκτος ο Γραμματέας κ. Κομνηνός διαπίστωσε πως ο δήμος Αθηναίων στην αναγραφή “ρουχισμός επαγγελματικής χρήσης, ειδικός ρουχισμός εργασίας, εξαρτήματα” ζητά 4 εκ. ευρώ Επρόκειτο, όπως διαπίστωσε,για προμήθεια ρουχισμού και εξαρτημάτων που αφορούν τη Δημοτική Αστυνομία, η οποία αριθμεί 1.091 άτομα.

Η Γενική Διεύθυνση Κρατικών Προμηθειών ζήτησε από το δήμο διευκρινίσεις και πράγματι η απάντηση ήταν ότι ζητούνται 3.035.796,21 ευρώ! Περίπου 1 εκατ. ευρώ λιγότερα από το ποσό που ανέγραφε το έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών. Οι συνολικές προμήθειες του δήμου ανέρχονται για το 2010 στα 19.323.000 ευρώ.

Άλλη έκπληξη δοκίμασαν παράγονες του υπ. Οικονομίας όταν έλαβαν έγγραφο για αίτηση έγκρισης προμήθειας από το πρώτο λιμάνι της χώρας, καθώς ο δήμος Πειραιά ζητούσε 3 εκατομμύρια ευρώ για προμήθεια “ρομποτικών κάδων” για συμπίεση σκουπιδιών. Ήθελαν 30 τέτοιους κάδους, με κόστος ο καθένας 100.000 ευρώ.

Πάλι ζητήθηκαν διευκρινίσεις και ο δήμος – που από τις 13 Αυγούστου θα κάνει στάση πληρωμων και δανείζεται για να πληρώσει τους εργαζόμενους – απάντησε στις 29 Ιουνίου ότι ο σταθερός συμπιεστής container 10 κ.μ. “ανέρχεται στο ποσό των 15.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ”. Αρμόδιες πηγές πάντως αναφέρουν ότι δεν πρόκειται μάλλον να εγκριθεί το κονδύλι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε