Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

“Θα επαναπροσδιοριστεί ο κατώτατος μισθός”

“Θα επαναπροσδιοριστεί ο κατώτατος μισθός”

«Το μόνο ζήτημα που έπεσε στο τραπέζι για τον κατώτατο μισθό είναι ο επαναπροσδιορισμός, η δημιουργία, δηλαδή, ενός νέου τρόπου προσδιορισμού του», τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, o κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως «υποχρέωση από τη δανειακή σύμβαση είναι η θέσπιση ενός μηχανισμού προσδιορισμού ενός ενιαίου κατώτατου μισθού» και προσέθεσε:

«Ξέρουμε ότι η πρώτη μας υποχρέωση ήταν να μειώσουμε τον κατώτατο μισθό, να μειωθεί ο κατώτατος μισθός. Μείωση κατώτατου μισθού δεν πρόκειται να γίνει, τουλάχιστον όσο διαρκεί το μεσοπρόθεσμο, μέχρι άλλα δύο χρόνια. Όμως, πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα νέο τρόπο επανακαθορισμού του, και αυτό το σύστημα πρέπει να το έχουμε συγκεκριμενοποιήσει με συγκεκριμένο πλέγμα προτάσεων ως προς το μηχανισμό. Θα υπάρχει ένας μηχανισμός, εμείς θέλουμε να είναι και οι κοινωνικοί εταίροι μέσα σε αυτόν τον μηχανισμό, ενδεχομένως και κάποια ειδικά όργανα που μπορούν να κάνουν τις μετρήσεις και να επεξεργαστούν τους αριθμούς, κυρίως όσον αφορά το κοστολόγιο της εργασίας. Σε κάθε περίπτωση θα μιλάμε για έναν νέο μηχανισμό προσδιορισμού του κατώτατου μισθού, ο οποίος όταν προσδιοριστεί, θα νομοθετηθεί από την κυβέρνηση…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέτρα – φωτιά! Κόβεται 13ος και 14ος μισθός στο Δημόσιο – Καταργούνται ΟΛΑ τα επιδόματα – Μειώνονται οι συντάξεις

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε