Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Θα έριχναν στην αγορά 7 τόνους ακατάλληλο κρέας!

Θα έριχναν στην αγορά 7 τόνους ακατάλληλο κρέας!

Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ακατάλληλων για κατανάλωση κρεάτων προχώρησαν τα αρμόδια κλιμάκια ελέγχου της Νομαρχίας Πειραιά.

Πρόκειται συγκεκριμένα για 6,84 τόνους κατεψυγμένα χοιρινά παραπροϊόντα (πέτσα χοιρινή) ελληνικής προελεύσεως, που βρέθηκαν κατά τη στιγμή εκφόρτωσής τους από φορτηγό ψυγείο και αποθήκευσής τους σε εγκαταστάσεις ψυγείων στη Δραπετσώνα.

Τα εν λόγω παραπροϊόντα, που συνήθως χρησιμοποιούνται από εργαστήρια για την παρασκευή προϊόντων με βάση το κρέας (π.χ. αλλαντικά), κατασχέθηκαν από τους κτηνιάτρους της Νομαρχίας Πειραιά, καθώς δεν έφεραν τις προβλεπόμενες από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία ενδείξεις (ημερομηνία λήξης και ημερομηνία συσκευασίας, κωδικό έγκρισης εργαστηρίου, επωνυμία παρασκευαστή κ.ά.π).

Για την υπόθεση ενημερώνεται ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ η ιδιοκτήτρια των προϊόντων κα Μαρία Πατερίτσα με έδρα την Εύβοια, διατηρεί το δικαίωμα της ένστασης εντός 24 ωρών από την κατάσχεση. Σε περίπτωση που κάνει χρήση του δικαιώματός της, για την οριστική τύχη των προϊόντων θα αποφανθεί τριμελής επιτροπή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε