Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Θα κάνουμε Ανάσταση με… σκουπίδια;

Θα κάνουμε Ανάσταση με… σκουπίδια;

Κλείνει τους ΧΥΤΑ η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Την απόφαση αυτή πήρε η εκτελεστική επιτροπή. Αν δεν ανοίξουν οι ΧΥΤΑ θα κάνουμε Ανάσταση με σκουπίδια.

Αποχή των εργαζομένων στους ΧΥΤΑ όλης της χώρας το Σάββατο και την Κυριακή αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Μάλιστα αποφάσισαν και την προκήρυξη της 24ωρης απεργίας την Μεγάλη Δευτέρα ενώ θα γίνει και 3ωρη στάση εργασίας τις τελευταίες ώρες κάθε βάρδια για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ όλης της χώρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΕ: “Με διαδοχικές τροπολογίες στο σχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις για την Τοπική Ανάπτυξη, την Αυτοδιοίκηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση-Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ» που αφορούν στο Νομικό καθεστώς λειτουργίας των ΦΟ.Δ.Σ.Α. γίνεται ολοφάνερη η πρόθεση της συγκυβέρνησης να μετατραπούν και να λειτουργούν οι ΦΟ.Δ.Σ.Α. ως Ανώνυμες Εταιρείες. Γεγονός που προαναγγέλλει ουσιαστικά τις απολύσεις εργαζομένων στους Χ.Υ.Τ.Α. όλης της χώρας.¨Οι «αμαρτωλές τροπολογίες» αποδεικνύεται πως εξυπηρετούν την προώθηση των μεγάλων επιχειρηματικών-εργολαβικών συμφερόντων που λυμαίνονται την διαχείριση των απορριμμάτων αποβλέποντας σε «τρελά κέρδη» και μάλιστα σε μία περίοδο πρωτοφανής οικονομικής κρίσης.”

Οι εργαζόμενοι θα μαζεύουν τα σκουπίδια από τους δρόμους μέχρι να γεμίσουν τα απορριμματοφόρα και στη συνέχεια θα σταματήσουν. Αν συνεχίσουν την απεργία τους τότε για άλλη μια φορά οι δρόμοι θα γεμίσουν με σκουπίδια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε