Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Θα “κιτρινίσει” το κέντρο το απόγευμα – Παραίτηση Ραγκούση ζήτησε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ! – “Αδιανόητο”, απαντά ο υπουργός

– Ανυποχώρητοι είναι οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι συνεχίζουν για δεύτερη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους
– Κρίσιμη η συνεδρίαση του ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ για την απελευθέρωση του επαγγέλματος
– Επίθεση των οδηγών ταξί στον κ. Ρακιτζή για τα περί αγωγών κατά των ταξιτζήδων

Ανυποχώρητοι δηλώνουν οι ιδιοκτήτες ταξί, που όχι μόνο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους, αλλά απειλούν και με κλιμάκωση.

Την ίδια ωρα η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου και στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ αφού ευθέως πλεον βουλευτές επιτίθενται στον κ. Ραγκούση, ενώ σήμερα ο βουλευτής Λακωνίας, Γρηγοράκος ζήτησε από τον υπουργό Μεταφορών να αναλάβει τις ευθύνες του! Ο κ. Ραγκούσης με ανακοίνωσή του χαρακτήρισε αδιανόητο βουλευτής να ζητεί την παραίτηση υπουργού.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας, Λεωνίδας Γρηγοράκος “πιστεύω πως στην πολιτική δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ο πολιτικός δεν πρέπει να αποφεύγει να παίρνει θέσεις για θέματα της καυτής επικαιρότητας, όταν μάλιστα αυτά τα θέματα έχουν ανέβει τόσο πολύ στην κοινωνία και έχουν δημιουργήσει τεράστιες αντιθέσεις στο κοινωνικό σύνολο και δημιουργούν μπελάδες στην οικονομία της χώρας. Η πλάτη κανενός από εμάς δεν αντέχει ξέρετε τόσο μεγάλες αλλαγές και παρεκτροπές σε αυτή τη συγκεκριμένη φάση που ζούμε. Ο κύριος Ραγκούσης πρέπει να αναλάβει τις ευθυνες τους, να βγει να εξηγήσει τι εννοεί και τι εννοούσε και να βρει τη χρυσή τομή με τους ταξιτζήδες για να λυθεί αυτή η ιστορία”.

Στο ερώτημα εάν η παραίτηση του υπουργού θα μπορούσε να εκτονώσει την οξυμένη κατάσταση ο κυριος Γρηγοράκος απάντησε “ο πρωθυπουργός ανέθεσε στον κύριο Ραγκούση να λύσει το θέμα. Εάν ήμουν εγώ υπουργός θα σας έλεγα τι θα έκανα. Δε θα έκανα αυτό που κάνει ο κύριος Ραγκούσης. Στην κοινωνία δεν υπάρχει άσπρο – μαύρο και δεν υπάρχει το θέωρημα “πονάει χέρι – κόβεις χέρι”. Υπάρχουν συζητήσεις, υπάρχει διάλογος, υπάρχουν κοινωνικές ομάδες που θέλουν να συζητάμε μαζί τους. Εχουν περάσει οι εποχές του “αποφασίζουμε και διατάζουμε”. Εάν η παραίτηση του κυριου Ραγκούση θα ήταν μια λύση είναι θέμα του πρωθυπουργού, όχι δικό μου”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt o βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ.Γρηγοράκος…



Ραγκούσης: “Και ο κ.Γρηγοράκος ψήφισε τον συγκεκριμένο νόμο”

“Ο κ. Γρηγοράκος ζητά την παραίτηση μέλους της κυβέρνησης που προωθεί την εφαρμογή ενός Νόμου, που και ο ίδιος ο βουλευτής ψήφισε πριν από 4 μόλις μήνες, και σύμφωνα με τον οποίο συντελέστηκε η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων από τις 2 Ιουλίου”, αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Ραγκούσης.

“Ένα είναι το πραγματικό και κρίσιμο για την πορεία της χώρας ερώτημα: Θα προχωρήσουμε αποφασιστικά στις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, και ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για την εφαρμογή ενός νόμου που έχουμε ήδη ψηφίσει και υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον ή θα υποταχθούμε στο φόβο του μικροπολιτικού κόστους και στα επιμέρους συμφέροντα συντεχνιών;”, προσθέτει ο υπουργός Μεταφορών, ο οποίος στις 6 το απόγευμα αναμένεται να ενημερώσει τον αρμόδιο Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ που συνέρχεται με διευρυμένη σύνθεση.

Θα κυκλώσουν τη Βουλή

Tο απόγευμα αυτοκινητιστές από όλη τη χώρα θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία στη Βουλή, την ώρα που ο υπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Ραγκούσης θα ενημερώνει τον αρμόδιο Κοινοβουλευτικό Τομέα Ελέγχου του ΠΑΣΟΚ.

Το πρωί έφτασαν από την Κρήτη ταξιτζήδες χωρίς όμως τα αυτοκινητά τους και γύρω στις 07:00 αναχώρησαν περίπου 14 λεωφορεία από την Θεσσαλονίκη για να έρθουν στην Αθήνα. Το μεσημέρι με λεωφορεία θα έρθουν στην Αθήνα και οδηγοί ταξί από την Αχαϊα.

 
Το πρωί της Δευτέρας, αυτοκινητιστές κατέλαβαν τα διόδια σε Αφίδνες και Ελευσίνα και σήκωσαν τις μπάρες, επιτρέποντας στους διερχόμενους οδηγούς να περνούν χωρίς να καταβάλλουν αντίτιμο.
 
Οι τελευταίες καταλήψεις είχαν ως αποτέλεσμα την παρέμβαση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιτζή, ο οποίος έδωσε εντολή στους επιθεωρητές του υπουργείου Μεταφορών να προχωρήσουν σε έλεγχο ώστε να διαπιστωθεί η έκταση της οικονομικής ζημίας που προκάλεσαν στο Δημόσιο τα μπλόκα των ιδιοκτητών ταξί σε διόδια και σε εκδοτήρια εισιτηρίων αρχαιολογικών χώρων.
 
Παράλληλα, με επιστολή προς τα υπουργεία Υποδομών και Τουρισμού, ο κ. Ρακιτζής ζητά να κατατεθούν αγωγές κατά των αυτοκινητιστών για τη ζημία που έχει υποστεί το Δημόσιο.
 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων απάντησε με προσωπική επίθεση κατά του κ. Ρακιτζή, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει τη νομιμοποίηση να ασκεί τα καθήκοντά του, καθώς η θητεία του έχει λήξει από το Σεπτέμβριο του 2009 αλλά παραμένει στη θέση του, ασκώντας κανονικά τα καθήκοντά του.
 
Η Ομοσπονδία διερωτάται επίσης στα 7 χρόνια της θητείας του ο κ. Ρακιντζής σε πόσες και ποιες περιπτώσεις έπραξε το ίδιο για αντίστοιχες κινητοποιήσεις επαγγελματικών οργανώσεων ή σε διαδηλώσεις που είχαν, αναμφισβήτητα, πολύ βαρύτερο κόστος για το κοινωνικό σύνολο.
  
Επιστολή από Ε.Ε.
 
Επείγουσα επιστολή προς τον υπουργό Μεταφορών για το θέμα των ταξί απέστειλε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, ζητώντας τη διενέργεια ελέγχου για απώλειες εσόδων του δημοσίου, λόγω των καταλήψεων διοδίων και αρχαιολογικών χώρων.
 
Οι αυτοκινητιστές κρατούν και σήμερα Δευτέρα ανοικτά τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών, ενώ για αύριο Τρίτη προγραμματίζουν πανελλαδική συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.
 
Σε παρέμβασή της η Κομισιόν, τονίζει ότι το άνοιγμα του συγκεκριμένου επαγγέλματος θα οδηγήσει στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
 
Η εκπρόσωπος του επιτρόπου Χοακίν Αλμούνια, Αμέλια Τόρες, δήλωσε ότι το άνοιγμα του συγκεκριμένου επαγγέλματος είναι μέσα στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης και πρόκειται για μέτρο που θα οδηγήσει στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
 

Διαβάστε επίσης

Μοιράζουν λουλούδια και σηκώνουν μπάρες σήμερα οι ταξιτζήδες

Χαλκίδα: Με αυγά και ντομάτες ”υποδέχτηκαν” τους Πασοκτζήδες οι ταξιτζήδες!

Συλλήψεις και αυτόφωρο για τους οδηγούς ταξί – 59 δικογραφίες και 600 οδηγοί στο στόχαστρο

Θέλουν να δουν τον πρωθυπουργό οι ταξιτζήδες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε